28 Януари, 2017 06:29 1 337 0

Прахосвали парите за реклама на туризма ни

  • пари-
  • реклама-
  • туризъм-
  • герб

Преглед на печата

24 часа

Пиже, който нападна журналисти, краде кобили, пробва да блъснe патрулка

Кандидатът за общински съветник Трайчо Василев-Пиже, който бе осъден на 4 месеца затвор след нападение над журналисти от Нова тв, опита да блъсне патрулка край Самоков. Пиже карал микробус с изключени фарове и близо до разклона за Дупница минал покрай патрулка. Вместо да спре на вдигнатата стоппалка, той ускорил и се насочил към полицаите. Те обаче избегнали удара. Последвало преследването, в което се включили и екипи от съседни управления. Пиже обаче навлязъл в черен път и се измъкнал. После оставил буса извън циганската махала в Самоков. Междувременно мъж от с. Доспей се оплакал, че са му откраднати 3 кобили. Според МВР те са били превозвани с буса. Открити са в необитаема къща.

Труд

С 20% повече чужденци у нас за празниците

С над 20% са се увеличили чужденците, посетили страната ни през празничния декември спрямо същия месец на 2015 г., показват данните на Националния статистически институт. Или общо 531 хиляди са пристигнали в България. Увеличават се чужденците, които идват у нас за почивка и екскурзия – с близо 20%, както и тези със служебна цел – с 34 на сто.

Половината от гостите са жители на страни от Европейския съюз, или това са 294 000 души. Техният брой нараства 30,1% спрямо година по-рано.

Най-многобройни са посетителите от Румъния – 121 хил. лв., от тях обаче на почивка у нас са дошли 15,8 хил. души, а 86 хил. са посочили друга цел. Втори по численост са гърците, от които 12,2 хил. са били на туризъм в България, а над 54 хил. души – с друга цел.

Стандарт

Борисов лично реди листите на ГЕРБ

Бойко Борисов лично ще пресява един по един кандидатите за депутати на ГЕРБ. Той ще се захване с тази задача още в понеделник, когато се връща в кабинета си в централата на ГЕРБ, научи "Стандарт" от свои източници в партията.

Лидерът на ГЕРБ е решил да даде одобрението си или пък отказа си за всеки един, който иска да влезе в следващото Народно събрание от редиците на партията му, разкриха източниците ни. ГЕРБ вече започна подготовката си за предстоящите парламентарни избори, след като миналата неделя направи анализ на работна среща и призна грешките си от изминалия президентски вот.

Монитор

Българското кино винаги на загуба

Над един милион лева бяха похарчени за заснемането на българския филм „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син”, а приходите от него се оказаха с триста пъти по-малко. Лентата е субсидирана от Националния филмов център,и е сред 13-те пълнометражни игрални филма, които излязаха на големия екран през 2016 г.

За реализацията му НФЦ дава 1 180 000 лв, а за четири месеца той успява да събере едва около 4 хиляди лева. Това означава, че създателите и продуцентите на драмата са загубили повече от милион.

Сега

Най-евтината храна в ЕС е в Полша, не в България

Въпреки че България е държавата в ЕС с най-ниски доходи и най-скромни производствени разходи, храната ни не е сред най-евтините. Това показва ново изследване на Евростат. Дори има стоки като олиото и маслото, чиито цени у нас превъзхождат средното европейско равнище.

Като цяло поляци и румънци отделят по-малко перо от семейния бюджет, за да зареждат хладилника и трапезата си, става ясно от данните, събрани от Евростат. Дания е най-скъпата държава в ЕС, а Швейцария и Норвегия - в цяла Европа.

Оказва се, че цените на храната, цигарите и напитките в България са с 30% под средните за Евросъюза, докато в Полша и Румъния са съответно с 37% и 36% по-ниски. Евростат изчислява тези съотношения, като взема предвид и покупателната способност на заплатите в съответните държави. В проучването са включени към 440 продукта - хляб, мляко, месо, риба, плодове и зеленчуци, минерална вода, кафе, тютюневи изделия, захар, яйца, ориз, мед, сладолед и т.н.

Дума

Прахосвали парите за реклама на туризма ни

Парите за реклама на туризма на България се прахосват. Това заяви Димитър Попов, член но УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА). Той загатна, че в страната ни липсва държавна политика, а Министерството на туризма харчи безогледно парите, предназначени за популяризиране на туризма у нас. Попов прогнозира, че ще има спад в летния туристически сезон за тази година, тъй като все още няма никаква реклама. През първите два месеца на годината международната реклама на туризма е важна, защото тогава текат записванията за летните почивки, обясни още Димитър Попов и допълни, че в Министерството на туризма има само възложители, но не и специалисти, правещи реклама.

Капитал дейли

Генералът и картелите

Идването на нов кабинет винаги е несигурно време. Дори когато става дума за служебен, който ще управлява само няколко месеца, въпросите пак са ще има ли промяна, ще се вършат ли глупости или новите лица означават и нова, по-добра политика.

Защото държавата е оплетена в схеми и мрежи, които източват обществен ресурс или се намират в дълготрайни договорки между различни и силни задкулисни играчи. Идеален пример за това е картелът в пътищата. Дори кабинетът на Бойко Борисов призна, че такъв съществува.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА