1 070 2

Нова глоба от $630 млн. за „Дойче банк“

Финансовата институция не пречела на прането на руски капитали

Венцислав Михайлов

Руска схема за пране на пари докара на „Дойче банк“ глоба от $630 млн. съобщи Би Би Си.

Чрез схемата клиенти на банката незаконно са изнесли $10 млрд. от Русия

Американският и британският регулатор на финансовите пазари са събрали доказателства, че „Дойче банк“ не е пречила на на акции чрез нейните офиси в Москва, Лондон и Ню Йорк.

Новата санкция идва по-малко от две седмици след като немската банка плати на властите в САЩ $ 7,2 млрд. за уреждане на съдебния иск, подаден от Министерството на правосъдието във Вашингтон за манипулация на пазара на ценни книжа по време на световната финансова криза през 2008 година.

„Дойче банк” не е първата голяма банка, която САЩ наказват за нарушения на емабргова политика. За последните три години различни финансови институти са платили общо 9 млрд. долара глоби за нарушения на ембарго. Сред тях са френските „Кредит Агрикол“ и „БНП Париба“, както и германската „Комерцбанк“.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 11:56  31.01.17
  Тези американци наистина се стремят да управляват света. Какво ги засяга движението на парите извън тяхната страна? То не бе дизелгейт не бяха санкции и чудо. Крайно време е големите банки да им се противопоставят, вместо да плащат глоби.
 • no name no face no number
  Отговор
  2 13:53  31.01.17
  Кога тия ще оставят Германия на спокойствие. Аман от лешояди и наглеци. Аре да се изнасят от Европа брекзит и тва е. Що не се роди некой като мене да управлява Европа ами е в ръцете на меки китки и изкукали бабички.

Напиши коментар:


Публикувай