1 907 8

АвтоВАЗ май е пред фалит?

Руската компания е поискала голяма държавна помощ

Венцислав Михайлов

АвтоВАЗ май е пред фалит? Руската компания е поискала голяма държавна помощ. Това разказва в. „Коммерсант“.

Водещото делово издание посочва, че в средата на януари АвтоВАЗ и Renault са се срещнали с руския вицепремиер Аркадий Дворкович, на който е предложен план за развитие на компанията и на автомобилната индустрия в Русия.

Пожелали анонимност запознати с документи разкриват, че освен обстоен анализ на ситуацията в индустрията и предложените пътища за нейното развитие е било поискано държавата активно да налае средства в сектора.

От АвтоВАЗ са посочили важността на политика за субсидиране на износителите в чужбина на руски автомобили. Освен това целеви средства трябвало да бъдат дадени на изследователски центрове и конструкторски бюра. Отделно трябва да се помисли за внедряването на новите технологии като разработката на автоматични скоростни кутии и двигатели от ново поколение.

С цел на развитието на технологии от АвтоВАЗ и Renault предлагат държавата да помага на компанията на всички етапи: като тестове, сертификация на силовите агрегати и останалите компоненти, при адаптацията на версиите за експорти, компенсиране на разходите за наемане на инженери и специалисти, така и на субсидии за технологичните процеси.

Руският президент Владимир Путин беше разпоредил до март 2016 г. да има подготвена стратегия за развитие на автомобилната промишленост. Миналата есен министерството на промишлеността и търговията беше готово с проекта, но той беше върнат за доработване.

Руските специализирани форуми коментират, че е нужна нова философия за развитието на автомобилостроенето в Русия.

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гощо
  Отговор
  1 12:20  31.01.17
  Как е възможно да фалират?!?!? Те какви хубави и луксозни коли правят!!!! Просто трябва да пуснат една обновена ЛАДА 1500 и една 2107 една НИВА и са в играта!
 • Гоуст
  Отговор
  2 12:38  31.01.17
  Нали уж имаше някаква забрана за внос на автомобили от страни въвели санкции срещу Русия и въпреки това пак не могат да го докарат на печалба. Да им имам мениджмънта и автомобилостроенето.
 • Д'Мин
  Отговор
  3 13:06  31.01.17
  67% от акциите на ВАЗ са собственост на концерна "Рено-Нисан"! Хайде стига сте писали глупости!

  Коментиран от #4, #6

 • Пещо
  Отговор
  4 14:16  31.01.17

  До коментар #3 от "Д'Мин":

  Поправка:74.51% са на Рено-Нисан, но е важно дали има допълнителни условия!

 • antimediator
  Отговор
  5 20:49  31.01.17
  Ауууу, как така ?! Нали другаря Путин съобщи на целия свят ,че руската икономика се стабилизира и даже отчита минимален ръст!
 • каПутин
  Отговор
  6 21:15  31.01.17

  До коментар #3 от "Д'Мин":

  А ти защо смяташ , че не могат и Рено-Нисан да загробят?...
 • Лупи
  Отговор
  7 09:35  01.02.17
  Частна фирма за пореден път си постила да цоца държавни парички. Няма как да им се получи на франсетата, като искат да фалират. Който има нужда ще си купи после заводите и ще си произвежда каквото иска, ама да се наливат държавни пари в частна фирма и то преобладаващо чужда е извратено.
 • Реалист
  Отговор
  8 09:57  01.02.17
  Или трябва ТОТАЛНО да забранят вноса на чужди коли както беше през социализЪма или ще фалират. Путлер да нареди на държавните си чиновници да купят по 10 лади за да закърпят положението. Както им беше наредил да отидат на почивка в Крим след окупацията. Да се поучат от китайците как се прави.

Напиши коментар:


Публикувай