2 195 4

Българско кисело мляко стана №1 в САЩ

Анатоли Стайков

Българско кисело мляко се котира в Америка. То беше избрано за №1 в американска класация за нови млечни продукти.

Тази класация означава популярност, защото американският потребител не е запознат с българското кисело мляко. Много хора вече знаят, че съществува такъв вид българско мляко”, каза в предаването „Тази събота” по bTV Атанас Вълев - собственикът на марката - който направи пробива.

По думите му единствената разлика между гръцкото мляко и нашето е, че тяхното е изцедено.

Слоганът гласи „Нека гърците да имат техните философи, млякото оставете на нас” . Самите гърци също го приемат от сърце и се смеят, разказа производителят.

По думите му те самите казват, че това е истинското мляко.Консуматорите, които искат здравословно хранене, все повече се обръщат към нашето кисело мляко, защото е с ниско съдържание на мляко и този кисел вкус започва все повече да им допада, добави бизнесменът.

По думите му не е нужно бактерията да вирее, тя е вече създадена и промишлено се продава в прахове, които могат да се използват навсякъде:

„Важното е суровината, а ние използваме много качествено прясно мляко, което идва от крави, които пасат в планините в северната част на Ню Йорк. Там го произвеждаме. Много е важна комбинацията от щамовете на бактерията".

Това, което правим в Америка, е някакъв вид революция. Новото е връщане на старото – истинското автентично кисело мляко. В България също е възможно, но е необходим контрол, за да сме сигурни, че е истинско, каза българинът.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ключаря
  Отговор
  1 10:40  04.02.17
  Българин,друг път -този си е чист евреин в разсъжденията си.Както и да е - да си продава млякото - нали съдържа буквеното съчетание "бълг".А гърците, ех тази пасмина... .

  Коментиран от #3

 • Чичу Ади
  Отговор
  2 11:04  04.02.17
  Кофичка к.мляко там я продават поне за долар. Млякото не е по-скъпо от нашето. Просто в България има 1 милион производителя, които искат с продажбата на 1500 кисели млека на ден да карат новата S класа на Мерцедес. За това в нашите кофички има всичко друго, но не и мляко. А контрола е ясен, както и при месото, както и при всичко останало. Корупцията е най-развитото нещо в Бълхария.
 • Чичу Ади
  Отговор
  3 11:06  04.02.17

  До коментар #1 от "ключаря":

  Важното е, че ти с 5 лева в джоба си истински българин. Остави ги тези евреи да си правят парите.....
 • CL500
  Отговор
  4 16:33  05.02.17
  ...''се обръщат към нашето кисело мляко, защото е с ниско съдържание на мляко'' Евала, нашият и там явно го произвежда както тук - с ниско съдържание на мляко, хахха. Няма лошо, важното е клиентът да е доволен, макар и леееко заблуден какво похапва :-)

Напиши коментар:


Публикувай