1 228 0

ИКЕА прави играчка, създадена от българче

Венцислав Михайлов

ИКЕА ще произведе играчка по дизайн на българско дете. Рисунката на летящия дакел - еднорог Мури на десетгодишната Мира от България бе избрана сред 70 000 предложения от цял свят. Това съобщиха за Факти.бг от УНИЦЕФ България.

За трета поредна година „Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели“ ще превърне рисуваните герои на 10 малчугани в лимитирана серия плюшени играчки с кауза, които ИКЕА ще продава в магазините си в цял свят.

За първи път в конкурса има български финалист – десетгодишната Мира от София. Тя е пленила международното жури с рисунка на крилатия дакел Мури. В тазгодишното издание на конкурса се включиха близо 2000 деца от България.

Мира от София обаче е успяла да се пребори с конкуренцията на своите връстници от 48 държави, където ИКЕА има свое представителство.

У нас за последните четири години инициативата събра общо над 140 000 лева за проекти на УНИЦЕФ България. Набраните средства осигуряват домашен уют в девет центъра в подкрепа развитието на малки деца и деца и семейства жертви на насилие, създадени от УНИЦЕФ в пет български града. Събраните средства отиват за Котел, Сливен, София, Шумен, Монтана, Берковица, Градец и Нова Загора.

Швеция


Напиши коментар:


Публикувай