Last news in Fakti

6 Февруари, 2017 17:24 4 141 4

ЕП: Искахте Брекзит – ето ви роуминг

  • роуминг-
  • великобритания-
  • ес-
  • брекзит
ЕП: Искахте Брекзит – ето ви роуминг - 1

Искахте Брекзит – ето ви роуминг. Така просто може да се обобщи позицията на комисията по индустрия в Европейския парламент относно казуса за отпадането на роуминга в Общия пазар.

В специален доклад от комисията посочват, че действащото в момента законодателство не позволява британските туристи и предприемачи при техните пътувания из Европейския съюз (ЕС) да се възползват от евтините разговори.

Законодателството на Общността позволява до юни 2017 г. жителите на Великобритания да се възползват от услугите на регулаторните механизми.

Специалисти по европейско право посочват, че от юни 2017 г., когато на практика ще бъде започната процедурата по Брекзит - до 2019 г., когато Островът ще е напуснал и формално ЕС, ще е нужно специално преходно споразумение.

От 2019 г. притежателите на британски СИМ карти са заплашени да плащат високи такси, ако използват мобилните си телефони в ЕС, ако Лондон дотогава не постигне благоприятно споразумение по въпроса с Брюксел.

Анализатори отбелязват, че това в момента е малко е вероятно, защото британският премиер Тереза Мей обеща „твърд Брекзит“.

От своя страна Брюксел даде ясен сигнал, че не е готов на отстъпки при този сценарий. При този негативен развой ще пострадат Франция и Испания, които са предпочитани туристически дестинации за британските туристи.

От 15 юни ще бъдат премахнати надценките в сметките за мобилен телефон на пътуващите в Общността граждани от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро смартфона

    6 0 Отговор
    Искахте роуминг - ето ви вайбър.

    Коментиран от #2

  • 2 bobbb

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро смартфона":

    вайбър ..хубаво.. ама ще се таксува нета повече от разговорите.. :)
  • 3 onq s konq

    13 0 Отговор
    Безплатен съвет:Не се разсейвайте да броите безплатни минути,да се възхищавате от безплатни разговори с въйбър или да се радвате от липса на междун такси-ПРАВЕТЕ ПАРИ!Защото бедния никой не го търси/освен лихварите/,а при добре оборудвания парично-търсят го за ТЯХНА СМЕТКА,защото знаят че ще имат бизнес-облаги,най-малкото че ще почерпи щедро.Той пък от своя страна не му пука колко говори като потърси някой,защото може да си плаща без проблем.С две думи-икономията е майка на мизерията:)
  • 4 Коко

    9 2 Отговор
    С това ли ще ги уплашите? С роуминг? Сериозно?
    Е.ати нещастниците...