804 2

ВР отчита загуба за втора поред година

Венцислав Михайлов

Ниските цени на петрола са основната причина британският енергиен гигант British Petroleum (BP) да отчете загуба за втора поредна година, съобщи Блумбърг.

Ако през 2015 г. отчетоха загуба от $5,2 млрд., то през 2016 г. тя е свита до $999 млн.

Анализатори отбелязват, че водещите световни петролни компании продължават да изпитват сериозни затруднения от дългогодишното намаляване на цените на петрола, което подкопава техните печалби въпреки поскъпването на “черното злато“ обратно над 50 долара за барел през последните няколко месеца.

От ВР са оптимисти, че постигната в края на миналата 2016 г. сделка между ОПЕК и Русия ще изстреля черното злато до $60 за барел в края на 2017 г.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пластелин Магарешки
  Отговор
  1 15:14  07.02.17
  Чакат да стане 30 долара за да фалират!
 • Лупи
  Отговор
  2 09:51  09.02.17
  Горките, как да не ги оплачеш... завайликите те губят от петрол. Въобще няма офшорни компании, въобще не се избягват данъци, не! Имам преки наблюдения от компания работещя в петролната индустрия... ами какво да ви кажа, преди да падне петрола и да се сдърпат за Украйна в тая компания се ядеше на корем в ресторанти, шефовете караха под наем Ланд Крузъри, другите Тойоти и куп други абсолютно излишни разходи. Като падна цената на петрола изведнъж се оказа, че можело и с Кия и с ограничение в бюджета за обяд до 100 лв... ама иначе горките петролни компании тоз гадния петрол що го смъквате тъй, че не може да са на трилиони печалба. А скандала с офшорките на запад съм сигурен, че не е засегнал БП понеже те са най-честната корпорация на света и всичко си от читат и плащат. Изобщо никой от големите корпорации не укрива данъци и не заобикаля закона, не! Спасете корпорациите! Да живее БП и високи цени на петрола! Да на S Класите, като служебни коли, не на Хюндаите!

Напиши коментар:


Публикувай