Last news in Fakti

8 Февруари, 2017 16:27 1 012 0

ЕК дава още €1 млрд. за пътища

  • път-
  • ек-
  • транспорт-
  • инфраструктура
ЕК дава още €1 млрд. за пътища - 1

Европейската комисия въвежда нов начин за финансиране на проекти за транспортна инфраструктура в Европа. В рамките на поканата за представяне на предложения безвъзмездни средства в размер на 1 млрд. евро от Механизма за свързване на Европа — транспорт ще бъдат съчетани с финансиране от публични финансови институции, частния сектор или, за първи път, от Европейския фонд за стратегически инвестиции, който е в основата на Плана за инвестиции за Европа — основен приоритет на Комисията „Юнкер“.

Това първо по рода си съчетаване на средства ще спомогне за постигане на двойната цел за стимулиране на инвестициите в новаторски, устойчив транспорт с модерна инфраструктура и подкрепа за работните места, необходими за изграждане на тази инфраструктура.

Поканата допринася за изпълнението на стратегията на Комисията за мобилност с ниски емисии в рамките на енергийния съюз и също така подкрепя инвестициите в „устойчив транспорт“ с оглед на предстоящите инициативи за автомобилна мобилност, които ще стартират по-късно през годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА