515 1

Европа ли? Двойно скочиха розите за Св. Валентин

Димитрина Ковачева

Верни на принципа "Ден година храни", търговците на цветя в Стара Загора решиха "да ударят кьоравото" за Деня на влюбените Свети Валентин, съобщи "Старозагорски новини".

На 14 февруари журналистическата проверка на 5-6 места показа, че всеки който продава цветя, най-малко с левче е вдигнал цената. Най-купувани се оказаха розите и затова търговците ги вдигнаха двойно.

Разцъфтелите рози, които други дни се харчеха на 2.50 лв. днес бяха 5. Едрите красавици, които вървяха по 3 лв., в чест на Св. Валентин се продаваха по 6 и 7 лв.

Лалетата и фрезиите - 2 - 2.50 - 3 лв. И цените на всички останали цветя, макар интерес към тях почти липсваше, бяха увеличени.

Цветята на павилионите на пазарската улица бяха с левче по-евтини. Розите средно струваха 4 и 5 лв, а българските лалета се продаваха за 1.50 лв. Букети с три цвята орхидеи пък вървяха по 10 лв., но към обед никой не им обръщаше внимание.

"Доставчиците ни на цветя от чужбина увеличават цените за празниците. Те ще останат такива до 8 март. След това ще се нормализират", това обясни един от продавачите. Всеизвестен факт обаче е, че в нормалните страни за празниците цените на всички видове стоки се намаляват в пъти. При нас е обратно, но това е положението.

Стара Загора / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • При нас е обратно
    Отговор
    1 05:01  15.02.17
    Ич не ми дреме за розите! Балъците да купуват гюрлюци! Важното е, че виното си остана без промяна!

Напиши коментар:


Публикувай