15 Февруари, 2017 03:15 884 1

Европа ли? Двойно скочиха розите за Св. Валентин

  • европа ли-
  • розите-
  • цена-
  • св. валентин

Верни на принципа "Ден година храни", търговците на цветя в Стара Загора решиха "да ударят кьоравото" за Деня на влюбените Свети Валентин, съобщи "Старозагорски новини".

На 14 февруари журналистическата проверка на 5-6 места показа, че всеки който продава цветя, най-малко с левче е вдигнал цената. Най-купувани се оказаха розите и затова търговците ги вдигнаха двойно.

Разцъфтелите рози, които други дни се харчеха на 2.50 лв. днес бяха 5. Едрите красавици, които вървяха по 3 лв., в чест на Св. Валентин се продаваха по 6 и 7 лв.

Лалетата и фрезиите - 2 - 2.50 - 3 лв. И цените на всички останали цветя, макар интерес към тях почти липсваше, бяха увеличени.

Цветята на павилионите на пазарската улица бяха с левче по-евтини. Розите средно струваха 4 и 5 лв, а българските лалета се продаваха за 1.50 лв. Букети с три цвята орхидеи пък вървяха по 10 лв., но към обед никой не им обръщаше внимание.

"Доставчиците ни на цветя от чужбина увеличават цените за празниците. Те ще останат такива до 8 март. След това ще се нормализират", това обясни един от продавачите. Всеизвестен факт обаче е, че в нормалните страни за празниците цените на всички видове стоки се намаляват в пъти. При нас е обратно, но това е положението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 При нас е обратно

    1 0 Отговор
    Ич не ми дреме за розите! Балъците да купуват гюрлюци!
    Важното е, че виното си остана без промяна!