Last news in Fakti

16 Февруари, 2017 13:37 5 440 11

КТБ публикува списък на длъжниците

  • ктб-
  • длъжници-
  • списък
КТБ публикува списък на длъжниците - 1

Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) публикуваха пълен списък на некоректните длъжници на КТБ АД (н), които имат непогасени задължения по отпуснати кредити, съобщиха от банката.

Като най-голям длъжник в списъка е посочено дружеството „ТЦ-ИМЕ“ АД с общи задължения от 181 278 024,18 лева, следвано от „Глас Индъстри“ АД с 177 018 713,44 лева; „Партнер Лизинг“ АД с 141 505 329 лева; „Алфа Кепитъл“ АД – 141 441 591 лева; „Родина Пропъртис“ ЕАД – 133 876 299,46 лева; „Нафтекс Петрол“ ЕООД – 129 741 540,35 лева.

Сред физическите лица с най-големи задължения към банката е посочен Жайер Етварт Агопян – с 1 126 925,78 лева, следван от Диана Иванова Късметска с 939 416,44 лева задължения.

С най-малък дълг към банката – само 13 лева, е посочен Петър Сребреков.

Подредбата на некоректните длъжници в приложения списък е направена според размера на непогасените им задължения към КТБ АД (н), без да се търси обвързаността на дружествата помежду им. Следва да се има предвид, че голяма част от длъжниците в списъка са от групата на т.нар. „дружества-бушони”, т.е. длъжници по необезпечени кредити, които нямат активи и не извършват реална търговска дейност, използвани основно за „транспортиране” на парични средства, които вероятно са били под контрола на Цветан Василев.

Това отбелязват от банката.

За целите на настоящия списък са използвани данни от вече публикувания през месец октомври 2016 г. списък на физическите и юридическите лица и размера на техните кредити, по които има просрочени задължения, обявен на интернет страницата на Фонда за гарантиране на влоговете в банките в изпълнение на чл. 62, ал. 12, т. 5 от Закона за кредитните институции. Тази разпоредба дава право на синдиците на КТБ АД (н) да обявят публично списък на длъжниците на банката, включващ техните имена и размера на непогасените им задължения.

В списъка не са включени длъжници, извършили прихващания на своите задължения към КТБ АД (н) с придобити вземания от банката, тъй като тези задължения са погасени счетоводно още по време на квестурата. Към момента КТБ АД (н) има заведени много на брой съдебни дела за обявяване на недействителност на извършените прихващания, като по някои от делата първоинстанционният съд вече се е произнесъл в полза на банката и е отменил прихващанията, а по други – производствата все още не са приключили.

Пълният списък вижте ТУК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    6 2 Отговор
    „Публикувано във факти.бг: длъжници по необезпечени кредити, които нямат активи и не извършват реална търговска дейност, използвани основно за „транспортиране” на парични средства, които вероятно са били под контрола на Цветан Василев.” Не е вероятно, а се оказа, че наистина са били под негов контрол. Най-малкото комисията за незаконно придобито имущество установи, че Цветан Василев притежава активи на стойност над 2 млрд. лв. Тези пари идват от някъде, сетете се сами от къде…
  • 2 Пеньо

    16 1 Отговор
    Кражбата на века. Може да се превърне в потулването на века.
  • 3 Гост

    1 1 Отговор
    Назад, назад моме Калино!
  • 4 Стефан

    5 5 Отговор
    Най-големите длъжници са фирми свързани с Цветан Василев, каква изненада, нали така източи банката все пак.
  • 5 Бидона

    9 0 Отговор
    Затвори ли нямате за тях?Автомати ли нямате да ги застреляте тези боклуци?Ние ли искате да ви свършим работата?За какво пишете тези глупости?
  • 6 Иван

    1 5 Отговор
    По-големите длъжници на КТБ се оказват фирми-бушони на Цветан Василев!
  • 7 Явор

    4 0 Отговор
    Пращайте ги ти списъци право в прокуратурата.
  • 8 ЗАН

    2 3 Отговор
    От списъците за пореден път става ясно, че Василев е отпускал необезпечени кредити на фирми, близки около него. Не разбира защо още няма подведени под отговорност за тези финансови злоупотреби?
  • 9 Мартин

    2 6 Отговор
    Абе, къде е Цветан Василев - Фараона?!? Все още не е в затвора!
  • 10 Теодор

    5 1 Отговор
    Всъщност най големите длъжници са фирми свързани с Делян Пеевски и Гриша Ганчев.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.