17 Февруари, 2017 16:31 1 148 13

ЕК ни отпуска 920 000 евро за проучване на газовия хъб "Балкан"

  • газов хъб-
  • балкан-
  • теменужка петкова

Преди броени часове Европейската комисия е отпуснала 920 000 евро на България за предпроектно проучване на газовия хъб "Балкан". Отделно от това, страната ни ще получи 182 000 евро за рехабилитация и модернизация на газопреносната мрежа. Ако не бяхме извоювали доверие пред ЕК, дали щяха да ни отпуснат тези средства. Това обяви на пресконференция в централата на ГЕРБ бившата енергийна министърка Теменужка Петкова.

Тя използва брифинга, който бе посветен на доклада на служебния кабинет за ревизията на правителството на Борисов, за да обяви добрата новина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    9 3 Отговор
    Не разбраха ли нашите управници, че никой не се интересува от БЪЛГАРИЯ, а си гледат европейските интереси. Нас ни имат за обикновена ПОЛЯНА.
  • 2 Бай хой

    7 1 Отговор
    Ееее, .а си и наглостта. Тия веке открито се подиграват с нас. Години наред протакане, закриване на проекти и накрая жълти стотинки за пред проектно проучване. Може би следва двайсет годишен период за идеен проект?

    И ся ще почне грубата намеса преди изборите с обещания за плащания и спиране на такива. То май сами се поставихме в положение партер и ни подритват като м....ли.
  • 3 Другата Варна

    6 4 Отговор
    Добра новина! Борса за газ - който даде най-добра цена, от него ще купим. А си имаме и собствен.

    Коментиран от #4, #5, #8

  • 4 321

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Другата Варна":

    Ти май си некъв ГЕРБЕРСКИ ТРОЛ?
    Вчера дрънкаше че ще стане екологична катастрофа край Варна, сега след изказването на кака ти Теменужка било добра новина...
    Има ли сме и собствени източници ...
    Единствения източник на газ е онова, което отделяш отзад след хранене
  • 5 Бай хой

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Другата Варна":

    То верно че у гагаузландия консумирате много добруджански боб. Та и тиквата у Несебър изчисляваше какви количества ще изпуснат туристите у пречиствателната станция че и хъб прави. Ама тиквата е крадлива и краде от строителството иначе идиотщините ги плещи за пред идиотите.
  • 6 tost

    6 0 Отговор
    А газ откъде?

    Коментиран от #7

  • 7 321

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "tost":

    Питай Винету!
    Той има идея да диверсифицираме доставките на Руски газ...
    Сиреч от Руски газ през Украйна ще го диверсифицираме на Руски газ през Турски Поток...
  • 8 кроко

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Другата Варна":

    От къде ще дойде газа: вместо директно от Русия, ще мине през Турция за да ни е по-скъпо! И за да може, ако дойде от някъде другаде газ, да е на конкурентни цени с руския. Ай да та и турския трол! Това ви е диверсификацията на вас троловете! После ми дрънкаш глупости за газови централи, да не сме правели АЕЦ!
  • 9 onq s konq

    0 5 Отговор
    Искрено се възмущавам на тъпоглавието на "Българската централа за русофилско тролене" и на плоските й опорни точки,спускани "за изпълнение" по места.Кого ще подведете бе умници с укорите си към Бойковото правителство,че безхаберно отървало питомното и сега гони дивото чрез отказа от Ю.поток и пускане в експлоатация на ХЪБ?Ама защото газът бил пак същия РУСКИ,само че минава през Турция...Кой го интересува дали тоя газ е руски,азерски,ирански и дали идва от Турция,Гърция,Румъния или от хъба?ВАЖНА Е ЦЕНАТА БЕ...серсеми!Защото един и същ газ от една и съща Русия за БГ струва едно,а за Европа-съвсем друго!И ако тръгне през хъба и по добре развитата ни мрежа към Европа,то няма вече руснаците да ни пробутват най-високите цени в Европа със наглия претекст,че в сравнение с евространите сме купували малки количество и затова ни щракат по "цени на дребно"!

    Коментиран от #10

  • 10 321

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Към момента полечаваме газта през Украйна- Румъния- България. От тук част от газта заминава към Турция и Гърция. От транзита на Руската газ към Турция и Гърция ние получавахме около 80 млн. долара.
    След още 2 години тръбата от Украйна спира да функционира с или без твоето желание. Това означава че таксите, които получавахме няма да ги има. Руснаците ни предложиха тръбата вместо да минава през Украйна и Румъния да мине от тук и ние да продъжаваме да получаваме такси от трънсфера на газ към Турция и Гърция. За останалата част от 55млрд.куб.м.понеже нямаме пари, руснаците казаха ми добре ще го направим с наши пари, а вие ще го изплащате в следващите години с транцзитните такси без да нарушаваме таксите, които поучавате за Турция и Гърция.
    Пускайки Турски поток вече няма да получаваш ежегодни текси от 80 млн.. Турците и Гърците вече ще имат тръба и нуждата от нас отпада. Но не само това! Сега ще плащаме на мангалите и Гърците транзитни такси..
    Ти за какви глупости ми говориш? - Ти идиот ли си?
    Я вземи прочети споразумението за Южен поток преди да коментираш! Как може да сте толкова малоумни! Да твърдиш че ще сме по- добре, а в същото време от джоба ни излизат 80млн. долара на година и увеличаваме разходите за доставка ...
    Няма толкова прости хора!
    Същото ще стане и с тока! Гледай как след 3 години ще купуваме ток от Турция ...
    Как може да си толкова сляп?

    Коментиран от #11

  • 11 Другата Варна

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "321":

    До оня с номерата:
    Виж сега, без значение е какъв номер ще си сложиш за ник. Дали 321 или 666 е без значение... От значение е да прочетеш статията и да се опиташ да вникнеш в написаното. Ако можеш!? Защото понякога е въпрос и на умствен капацитет. Не съм нито руски нито амер трол. Аз съм българче... да продължа ли стихотворението или го знаеш?
    Сега по темата - престани да повтаряш като развалена грамофонна плоча за тия 80 милиона. Веднъж вече ти писах - Пути искаше собственоста върху тръбата и той да определя кой ще я строи и колко газ да минава през нея. Ти трябва да си малоумен или ду..давец да се съгласиш... Може и да си такъв, щом настояваш. Ами това е все едно аз да пусна една тръба през апартамента ти, след това да ти обясня че струва еди си колко милиарда и да ти кажа: "Трай сега че нямам свободен капацитет да пусна газ по тръбата". Евентуален срок на изплащане - след 100 години, но ти можеш да я откупиш ако ми платиш примерно 2-но. НО КРАНЧЕТО Е ПАК В МЕН а ти имаш тръба водеща за никъде нуждаеща се от поддръжка. Айде вземи попрочети малко и си напиши над главата като се събудиш да го виждаш първо за деня: АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ...

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 неутрален

    3 0 Отговор
    Госпожо, ти не разбрали , че много ни додеяхте и омръзнахте с тези хвалби, че много сте направили и всичко е благодарение на Вас. Не си ли давате сметка, че това са Ви служебните задължения и трябва даизработите парите за заплатите, които получавахте, така, че който получава заплати, трябва да си ги защити. Отделен е въпроса, че крадохте безобразно и отпуснатите пари от ЕК просто изчесват във вашите сметки, така че стига сте повтаряли едно исъщо като малоумни, ако сте толкова добри народа ще Ви избере, но като се знае какво се правеше в здравеопазването, министерство на строежите, МВР и т.н., хайде оставете и хората да имат думата. вас дълго време ви чувахме с лъжите. ПЪЛНИ БЕЗСРАМНИЦИ И НАГЛЕЦИ!!!