Last news in Fakti

20 Февруари, 2017 14:49 5 235 0

Как да си гарантирате покана за интервю

  • hr-
  • съвет-
  • интервю-
  • работа
Как да си гарантирате покана за интервю - 1
Дарина Стойнова – специалист „Човешки ресурси” в JYSK

Безспорно основният въпрос, който вълнува всеки кандидат, търсещ работа е: „Какво трябва да включва CV-то, за да ме поканят на интервю?”. Най-точният отговор могат да дадат HR-специалистите. Първият, когото Факти.бг попита, е Дарина Стойнова – специалист „Човешки ресурси” в JYSK:

Това зависи от самата позиция, но на пръв поглед задължително трябва да е написано грамотно и професионално. Необходимо е да бъде и с подходяща снимка, за да покаже най-малкото, че кандидатът е положил усилие да изгради профила си в търсенето на работа.

Второто важно нещо е да няма прекалено честа смяна на работодател и на сферата на работа. Това са нещата, които правят впечатление при първи преглед на CV-то на кандидата.

Под честа смяна на работно място имам предвид на всеки три или шест месеца. Да, има случаи, при които избраното работно място става непоносимо за служителя. Когато обаче се случи повече от три пъти може да е индикация, че кандидатът наистина не знае какво търси. Често се случва служители да сменят по 5-6 работодателя за няколко години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА