Last news in Fakti

23 Февруари, 2017 11:06 3 865 22

Международните резерви на Русия се топят

  • русия-
  • злато-
  • резерв-
  • запаси

Златно-валутните резерви на Москва са намалели със 100 милиона долара само за една седмица

Обемът на международните (златно-валутните) резерви на Русия през седмицата 10 - 17 февруари 2017 година се е свил със 100 милиона долара до 393,5 милиарда долара, съобщи Руската централна банка, цитирана от ТАСС.

Международните резерви на Русия са високоликвидни чуждестранни активи, с които централната банка и правителството разполагат към отчетната дата. Те се състоят от чуждестранна валута, специални права на тираж - валутата на Международния валутен фонд (МВФ), резервна позиция в МВФ и монетарно злато.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путлераст

    21 27 Отговор
    Фалшива шорошка новина!
    Валутните резерви се увеличават!
    Да живве россия...

    Коментиран от #10

  • 2 Тошбиян

    20 18 Отговор
    Как ше намаляват като имат хиляди тонове злато и други полезни изкопаеми в необятната им те итория?

    Коментиран от #5

  • 3 Asen

    23 15 Отговор
    Да погледнем - резерв 393,6 милиарда долара, намалва със 100 милиона /0,02%/ и става 393,5 милиарда долара.

    "Невероятна новина" е заглавието "Международните резерви на Русия се топят" - става за глупаците - читатели ако е нарочно и поставя автора сред глупаците, ако е неволно.
  • 4 реформатор на деформаторите

    17 14 Отговор
    След официалната информация ,че Русия увеличава стремглаво златните си запаси/ 6-та е в света по злато и то в НЕЙНИТЕ а не в чужди трезори/, рублата повиши стойността си до 57 за $ /преди година сороспиите бяха в екстаз че долара стига 80рубли / сега мълчат като на.кани. , време беше за заблуждаваща козяшко-сороспииска дезинформация! Е това изакаха!

    Коментиран от #6

  • 5 Лост

    12 12 Отговор

    До коментар #2 от "Тошбиян":

    Много просто! Цената на която го добиват е по-висока от пазарната му цена. Доскоро го добиваха на загуба, явно са спрели съвсем.
  • 6 Лост

    11 7 Отговор

    До коментар #4 от "реформатор на деформаторите":

    Когато основен производител/износител на някаква суровина, започне да складира произведените количества, вместо да ги продава, това обикновено означава, че пазарната цена не го устройва (разходите за добив са по-високи от цената, на която може да продаде). Ако в определен срок цената не достигне желаните от него стойности е съвсем нормално да продаде на загуба, за да минимизира щетите и временно да преустанови добива.
  • 7 момчилов

    15 6 Отговор
    същото е и с други държави разчитащи на паразитна суровинна икономика,саудитска арабия,венецуела.времето на нефта и газта изтичат,както стана с въглищата като основен енергоресурс.

    Коментиран от #17

  • 8 АЗ САМ

    19 10 Отговор
    Тръмп = Рейгън......Рассия при СССР....скоро!....Путин в Хага.
  • 9 onq s konq

    12 11 Отговор
    ако предположим че темпът на "топене" няма да се увеличи във времето и ще си остане същия,то като умножим 52 седмици колкото има годината по 100 млн. ДОЛАРА...излиза че след 1 година Русия ще проси заем от България?!
  • 10 antimediator

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "Путлераст":

    Путкин, защо и вътрешният дълг е достигнал критичната граница?!
    Коя развита държава има минимална заплата от 189 долара?!
    Империята на злото тепърва ще затъва.

    Коментиран от #11

  • 11 ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА

    6 7 Отговор

    До коментар #10 от "antimediator":

    А КАКВА Е КРИТИЧНАТА ГРАНИЦА НА ВЪТРЕШНИЯ И ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА КРАВАРИТЕ.ФАЛИРАЛИ МЪРТЪВЦИ ОТДАВНА АМА С ДРЪНКАНЕ НА ОРЪЖИЕ СИМУЛИРАТ ЖИВОТ.

    Коментиран от #13

  • 12 Венера

    5 2 Отговор
    Оня с коня можел да смята. От инж на Бмв ли ти дадоха сметката.
  • 13 на гледната ти точкаточката

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА":

    да;)тя и Мерика фалира с вътрешния си дъл вече 10 години;)))само че заплатите в САЩ са не 189 долара;)стига дрънка глупости,живеели в кредит и т.н,ти нямаш ли кредит или нямъл ли си?Само че тук първо че едвам смогваш да го връщаш с заплата в Бг и лихвите те убиват,кажими ако в Сащ взимам 4-5000$(толкова взимат хора които бачкат,а не мързелани чакащи на готово с розови очила) та защо да не си взема нова кола и за 5 години да си я изплатя с лихва 500$?кога ще карам нова кола?Ей това менталитета на българина,цял живот събира пари и като умре заколят му един мазен голям коч и тва е!!!Хората си позволяват почти всичко и почивка и коли по 3-4 в семейството,да скъп е живот затова бачкат като роботи!Еми няма друг начин,тук в Бг половината само дзяпат за далавери и пре...би другарче а с бачкане се изкарват макс 1500 лв средно!В Руссия бачкаторите пият одеколон и се тровят,имэа една средна класа която сигурно 3-4 милиона понеже са над 120 и затова си мислите че много са добре;)5 милиона далавераджии около бюджетни средства 1 милион баш богатите и над 100 си остават пияндури пропагандирани за велика държава!Виж япония е велика държава,без ресурси днес е по-голяма икономика от Руссия а я пробвай да я откриеш на картата!Германия е с по-голяма икономика от Руссия!Та как така велика държава а е по-зле живеят хората от Германия и Япония?А всъщност нали е победител през втората световна?;)загубилите са по-добре от спечелелите;)много интересно;)))сигурно щото през студената

    Коментиран от #16

  • 14 ALA BALA

    4 2 Отговор
    Всъщност загубата на 100-те милиона са за последната седмица.
    Като цяло обаче има сериозен ръст на резервите. Дъното беше през април 2015-та. Тогава резерва бе 350 милиарда. Постепенно нараства от тогава. През налоговия период нараства, а през останалата част на месеца намалява. Както сега например. Сумарно нараства. По данни на investing.com в началото на годината резервите са били 377,7 милиарда, а днес 393,5 милиарда.
  • 15 ALA BALA

    6 3 Отговор
    Странно обаче е гръмкото заглавие на статията. Човек ще реши, че това е едва ли не някакъв икономически апокалипсис за Русия. В същото време изданието пропусна някак си нарастването на резевите на Русия с над 6 милиарда преди две седмици. От 385.9 милиарда на 2 февруари до 392.5 седмица по-късно. Защо ли тогава нямаше гръмки заглавия. Може би случайно , а ;)
  • 16 Сибирь

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "на гледната ти точкаточката":

    Я кажи ти като комик ли работиш? Живееш в САЩ? Я кажи колко са на купони за храна ? А колко имат достъп до качествено образование? Да си се замислял за секунда, че си успял в САЩ ,защото си получил добро образование в България? Макар и да не ти личи това,явно са те дресирали що годе.
    Чадо мое , на моето семейство в Русия е гарантирано добро здравеопазване , синът ми ще учи в чисто ново училище , детската градина също е осигурена със закон. Също и жилището с парното ми е подсигурено със закон.
    Да си чувал ,че навсякъде се води война за руските туристи?! Щото нямат пари? Я кажи колко пиндоса сте на хапчета? Май е по-добре да пия по 100-200 гр. алкохол ,отколкото да се тъпча с успокоителни. Какво и е средното на емериканската класа? Я кажи колко струват литър минерална вода и литър кола? И защо огромната част са като надут балон? От добър живот? А въобще огромната част от бачкаторите в Русия си живеят добре, ако не те мързи работа има ,а ако искаш много пари на "вахта" в Сибир. А ако си мислиш,че в Русия карат само 20 годишни боклуци...

    Коментиран от #20

  • 17 Сибирь

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "момчилов":

    Освен суровини ,Русия изнася земеделска продукция , оръжие, строи по цял свят ВЕЦ И АЕЦ, изнася металургична продукция, машини, отделно е водеща в транспортът и т.н.т. Та казваш само суровини?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 РОПА

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Сибирь":

    нАПРАВИ КОМЕНТАР И ЗА ЗАПЛАТИТЕ В РУСИЯ .ДА ГИ СРАВНИМ СЪС САЩ
  • 21 чарвената шапичка

    0 1 Отговор
    Ний ще осигурим валута за братския народ, нали сме троянска камила. Те питрол, ний волутааа.ще стане, както преди, щото всичките сме по местата си.
  • 22 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    http://bg.rbth.com/news/2016/12/12/rezervniyat-fond-na-rusiya-shche-se-izcherpa-naplno-prez-2017-g_655519
    тва е инфо от руски вестник и е сравнително прясно.в него се казва тва дето всички знаем ,а че русия се движи към фалита си и реално е в него.изчерпване на спестяванията ,и огромна вътрешна задлъжнялост с тренд,както и липса на рефинансиране и никакви икономически переспективи.