Last news in Fakti

24 Февруари, 2017 14:20 2 686 6

Рекорд в българо-германския стокообмен (ВИДЕО)

  • българия-
  • германия-
  • василев-
  • гбитк
Рекорд в българо-германския стокообмен (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Търговският стокообмен между България и Германия през 2016 г. отбеляза поредния рекорд – 6.66 млрд. EUR. Ръстът спрямо 2015-а е 6%. „Много по-динамично се разви износът на България към Германия, отколкото вносът от Германия към България. Това е много радостен факт”, коментира в интервю за Факти.бг д-р Митко Василев, управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК).

По отношение на чуждестранните инвестиции в България е важно да се знае, че концерните са преразпределили Балканския регион. Има интерес от малкия и среден бизнес, защото едно малко и средно предприятие в Германия е доста по-голямо от това, което е в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    4 5 Отговор
    Браво!!! Една наистина добра новина. Сега чакам и БМВ да открие завод в България. Но не в Ловеч.
  • 2 Оптимист

    1 4 Отговор
    И аз така викам. Браво! Заводът естествено не трябв да е в Ловеч.

    Коментиран от #4

  • 3 търговеца

    11 5 Отговор
    Изнасяме чисти продукти и внасяме ГМО но пък сме на челно място по смъртност!На кой му пука ...важното е алъш-вериш да има!В била са заредили с немски картофи!Ако ви идва някои на гости а вие не искате да го видите - сгответе му от тях!
  • 4 onq s konq

    0 11 Отговор

    До коментар #2 от "Оптимист":

    И ас искам да праиме беенве
  • 5 хахо

    9 2 Отговор
    Аз пък искам да направят завод на порше и да започна работа там.Днеска ше си изнеса реленце утре болтчета и гайчици и така за няма и година ше си сглобя една панамера в двора!После квото изнеса ше продавам за резервни части за да има за бензин!Плана ми е джелезен!
  • 6 Quantum

    14 12 Отговор
    Само с отварянето ни на световните пазари ще се излекуваме от русофилията и менталните последствия, които причинява.