332 0

Китайската борса със седмично повишение от 1,7%

Венцислав Михайлов

И трите пълни работни седмици на февруари се оказаха възходящи за Китайската борса в Шанхай. При това през настоящата седмица (20-24 февруари) с ръста си от близо 1,7% Shanghai Stock Exchange (SSE) почти достигна най-високия си седмичен ръст от началото на годината, отчетен за периода 6-10 февруари, се посочва в анализ на ИП „Капман“.

Основният индекс Shanghai Composite (SSEC) в понеделник (20 февруари) „отскочи“ нагоре с 1,2%, което е най-високият дневен ръст от началото на 2017 г. Следващите два дни SSEC продължи да върви плавно нагоре и на 22 февруари „стъпи“ на ниво 3261 – най-високата стойност на индекса от началото на годината. В четвъртък обаче Shanghai Composite затвори „на минус“ с 0,3%. През петъчния ден (24 февруари) Китайската борса реализира минимално нарастване до 3253.

През настоящата седмица в Китай не бяха публикувани важни макроикономически данни, които са с потенциал да повлияят на борсовите индекси. Все пак, движението на индексите в Китай взе под внимание посоката на фондовите пазари в САЩ, които от своя страна се „вслушваха“ в сигналите за икономическата политика на администрацията на Доналд Тръмп. Китайската народна банка пък съкрати седмичния обем на вливанията на ликвидност чрез обратни репо-сделки с търговските банки, уточняват анализатори от инвестиционен посредник „Капман“.

Предупреждение за рискове: Търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.

Китай


Напиши коментар:


Публикувай