1 185 2

Китайска компания иска да инвестира в БДЖ

Мартин Христов

Премиерът Огнян Герджиков прие днес Луо Чонгфу, вицепрезидент на една от най-големите китайски компании CRRC, която е на водещо място в света по производство на транспортно оборудване. В срещата, в която участва и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, китайските представители заявиха интереса си за инвестиции в железопътния транспорт на България, съобщиха от правителствената пресслужба.

В хода на срещата инвеститорите информираха, че са започнали предварителни разговори за възможностите за сътрудничество с БДЖ. Те подчертаха също, че стратегическото местоположение на България би позволило да се мисли за възможност за изграждане на база на CRRC за обслужване на всички клиенти на корпорацията в Европа.

Премиерът Герджиков подчерта, че една от основните цели на служебното правителство е поддържането на добра бизнес среда, която да доведе до увеличаване на инвестициите като предпоставка за подобряване на икономическите показатели и благосъстоянието на хората. Той приветства интереса на компанията към страната ни и изрази очакване контактите между БДЖ и CRRC да са ползотворни и за двете страни.

София / България


Още по темата

 • Китайци искат да платят дълга на БДЖ

  Китайци искат да платят дълга на БДЖ

  Една от най-големите фирми за производство на железопътна техника – китайската CRRC ще инвестира у нас 300-400 млн. лв. в завод за локомотиви и ...
  2.03.2017
  1 892
  9

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Слави
  Отговор
  1 21:41  24.02.17
  Жалка и смешна държава сме. Чак е тъжно, че не можем и не искаме да имаме добра инфраструктура. Включително БДЖ
 • Слави
  Отговор
  2 21:50  24.02.17
  Знаете ли, уважаеми читателю, колко предложения са отправени към бдж и разни общини, веика дружества, болници и прочие държавни инстанции. Всички с един акъл ,,ахъ добре'' и си го местят от единя крачол та у другия. Пука им.....вече преставаме да даваме акъл. Само срещу заплащане

Напиши коментар:


Публикувай