417 1

И досега Европа не се движеше на една скорост (ВИДЕО)

Венцислав Михайлов

И досега Европа не се движеше на една скорост. Субсидиите за българското земеделие са много по-ниски в сравнение с останалите страни – членки.

Това заяви в интервю за Факти.бг председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. Така той коментира идеята на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за Европа на две скорости. Трябва да видим внимателно какви са детайлите в идеята, призова Цветан Симеонов.

Конкуренцията е здравословна. Българският бизнес е в добра кондиция. Данните за ръст от 3,5% на икономиката свидетелстват за това. Основни двигатели остават машиностроенето, фармацията, строителството, ИТ индустрията и естествено ще наблюдаваме ръст и в сегмента на производството на автомобилни части и компоненти, посочи Цветан Симеонов.

Според него подписването на СЕТА ще отвори нови възможности за българския бизнес. Нашата икономика в момента е в много по-добро състояние в сравнение с времето, когато започнахме преговори за членство в ЕС. Българската икономика не загина, а се престрои и в момента 60% от българския износ е за най-силните икономики на Общността.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гого
    Отговор
    1 08:58  02.03.17
    То България отдавна е включила задна скорост има няма 27 години!

Напиши коментар:


Публикувай