Last news in Fakti

3 Март, 2017 19:45 2 074 2

Пари в злато – не! По-добре в биткойн

  • биткойн-
  • злато-
  • борса
Пари в злато – не! По-добре в биткойн - 1

За първи път в своята история крипто валутата – биткойн се търгува по-скъпо от златото.

Това става ясно от данните на електронната борса Kraken. Биткойнът поскъпна с 2,45% до $1255, а златото се търгуваше срещу $1232,8.

Поскъпването на биткойна беше подкрепено от решението на американската Комисия за ценните книги и борсите да одобри инвестиционния фонд в криптовалута Winklevoss Bitcoin.

В същото време златото се намира под натиска на спекулациите, че ФЕД обмисля да вдигне лихвата на редовното си заседание през март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Четящ

    6 3 Отговор
    Е такава пародия на статия отдавна не съм чел. 5 изречения всичко на всичко, неговорещи нищо на обикновения читател. Авторът като е решил да пише за това да вземе да прочета първо същата новина в Bloomberg и да види там как е написано изчерпателно и разбираемо. Да те питам "...ФЕД обмисля да вдигне лихвата на редовното си заседание през март" мислиш ли, че нещо говори на обикновения читател ? Лихвата, ама коя лихва, тя да не е само една ?! И ФЕД мислиш ли, че масово хората знаят каква институция е ?