Last news in Fakti

5 Март, 2017 15:15 927 0

Герджиков: Намалихме тежестта за бизнеса

  • бизнес-
  • данъци-
  • огнян герджиков
Герджиков: Намалихме тежестта за бизнеса - 1

Едно от нещата, с които се гордея, е готово постановление, което в момента е в съгласувателна процедура, с което се намалява фискалната тежест върху бизнеса. Става дума за Агенцията по вписванията, където таксите не бяха съобразени с разходите, които са необходими за съответното действие и се получаваха в много големи диспропорции едни скрити данъци. Това ще бъде една свежа глътка въздух особено за дребния и средния бизнес, тъй като действително там се реализираха едни приходи не съвсем коректно.

Това разкри пред БНР служебният премиер Огнян Герджиков.

В момента една работна група прави нещо също много полезно за намаляване на бюрократичните пречки. За да не трябва да обикаляте от гише на гише като цветарка за едно нещо, а просто с едно подаване на заявление в една служба, да е задължение на държавната администрация да извърши всичко необходимо и накрая да получите резултата, към който се стремите.

Това са само едни предварителни проучвания. Така служебният премиер коментира новината, че работна група подготвя процедурата за кандидатстване на страната ни за така наречената „чакалня на еврозоната“.

Ангажирах доста експерти. Самият факт, че се повдига този въпрос, той е много ценен. В тази дискусия ще се види кога ние бихме могли евентуално да потърсим тази политическа протекция от европейските страни, за да може да подадем нашата молба за влизане в еврозоната. Не е амбиция това да стане до края на този кратък мандат. Просто се повдига един въпрос, който трябва да се дискутира и трябва да се намери точното решение в един следващ момент, обобщи Огнян Герджиков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА