8 Март, 2017 11:16 1 644 4

Бюджетът губи 1 млрд. лв. от сивите горива

  • горива-
  • картел-
  • дизел-
  • бензин

Около един милиард лева годишно губи държавният бюджет от сивия сектор в петролния бранш. Това съобщи в предаването "Преди всички" изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев.

По думите му, сивият сектор представлява между 25-30% от бранша.

Успяваме да го постигнем с недостатъчен контрол, както и с недобра координация между многобройните контролни органи, които са създадени и които функционират в петролния бизнес, а също и с краткосрочни палеативни мерки, които не винаги водят до резултатите, които държавата и браншът искат да се постигне, посочи Андрей Делчев.

Ефектът от всичко това е, че контрабандата продължава, добави Делчев.

В четвъртък Българската петролна и газова асоциация организира конференция, на която ще се обсъждат пазара на горива у нас, контролът му, както и мерките за изсветляване на сектора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роман дизел

    4 0 Отговор
    Немой пипате там че избори идат.Че ви сопрат финанса.
  • 2 Гошо

    3 5 Отговор
    Дайте и на мене от тоя "сивия" бензин и дизел по 1-1,20лв/л
  • 3 край

    7 3 Отговор
    Марешки е първа писта там,а после вие гласувайте за него и му зареждайте от евтино -скъпите горива ,той предварително ни е взел парите.Писна ни вече от крадци ,осъзнайте се хора такива трябва да ги изгоним от държавата , а не да ги вкарваме в парламента и да му пълним още повече джобовете.

    Коментиран от #4

  • 4 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "край":

    Марешки е човек на тиквата, и той е в играта с горивата като всички останали, но има протекциите на тиквата, нищо че лае срещу монополите кокто именно борисов създаде и утежни. Не го закачат и го изкарват герой за да набере популярност и да влезе в следващия парламент та да правят коалиция.