663 0

"ДЕР туристик" отбелязва 26% ръст за България

Калина Петрова

Големият германски туроператор "ДЕР туристик" (DER Touristik) отбелязва ръст от 26% на записванията за България до момента за цялата 2017 г. Това стана ясно по време на среща на министъра на туризма Стела Балтова с Калин Сутев, управител на Destination touristic services - България (агенцията на "ДЕР туристик"), в рамките на изложението ITB в Берлин. Очакванията са още за 10% повече седалки на полетите за страната ни.

През миналата година туроператорът е изпратил у нас около 130 000 туристи, предимно от Германия. Останалите пазари са Австрия и Швейцария. Ние сме лидер на германския пазар в предлагането на България, заяви Сутев.

Двамата разговаряха за качеството на българския туристически продукт и осъществяването на съвместни действия в тази област. От "ДЕР туристик" също отчитат под 2% рекламации за страната. Компанията има свой каталог за България. Тя разполага с 2800 собствени туристически бюра, работи с 14 дестинации и 7.1 млн. туристи, като годишният му оборот надхвърля 5.43 млрд. евро.

София / България


Напиши коментар:


Публикувай