10 Март, 2017 03:30 938 0

Компас Глобъл Трендс“ отчете доходност от 2.69% за февруари

  • компас глобъл трендс-
  • доходност

Към края на февруари цената на един дял от ДФ „Компас Глобъл Трендс“ достигна 1.0825 лв., приключвайки месеца с ръст от 2.69%.

В продължилия и през февруари отчетен сезон в САЩ мнозинството от компаниите, които вече публикуваха резултати за изминалото тримесечие изненадаха с по-високи печалби, като по-малка част успяха да задминат очакванията за генерирани приходи през периода. Към края на месеца почти всички компании от портфолиото на ДФ „Компас Глобъл Трендс“ публикуваха финансовите си резултати за изминалото тримесечие. Сред компаниите с най-голям принос за поскъпването на дяловете на фонда бяха: компанията, предлагаща Wi-Fi услуги по време на полет: Gogo Inc. (+17.57% в лева), платформата за продажба на луксозни стоки в Китай Vipshop Holdings (+16.64% в лева), технологичният гигант Apple Inc. (+14.57% в лева), компанията, предлагаща услуги, свързани с мрежова сигурност Fortinet Inc. (+13.97% в лева) и American Tower Corp. (+12.56% в лева), отдаваща под наем площи на телекомуникационни компании.

В началото на март очакваме публикуване на данните за пазара на труда в САЩ, което в голяма степен би следвало да повлияе на решението на ФЕД относно хода на паричната политика в САЩ. Освен двудневното заседание на ФЕД на 14 и 15 март, малко по-рано през месеца очакваме заседанието на Европейската централна банка на 9 март. Заедно с повишаващата се вероятност за затягане на паричната политика от страна ФЕД мениджмънтът на фонда допуска и нарастваща вероятност за пазарна корекция. Допълнителен стимул за бъдещ ход в негативна посока на финансовите пазари би било и евентуално разминаване между създадените очаквания и реалните действия на новата президентска администрация в САЩ в краткосрочен план.

Предвид стратегията на фонда за инвестиции в компании, които се намират във фаза на растеж и зависят в ограничена степен от бизнес цикъла, и възможностите за повишена пазарна волатилност, наличие на корекция от и над 10% ще бъде благоприятен момент за добавяне към съществуващите и иницииране на нови позиции в акции на компании, отговарящи на критериите на фонда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА