Last news in Fakti

15 Март, 2017 20:52 1 254 0

Завърши 3-годишна стачка

  • стачка-
  • пилоти-
  • lufthansa
Завърши 3-годишна стачка - 1
Снимка: М. Богданова ©

Стачката на пилотите на германския национален превозвач – Lufthansa, завърши след 3 години и 15 стачки. Ръководството на авиокомпанията и пилотите са се договорили за поетапно повишаване на месечното им възнаграждение с 11.4% и еднократно изплащане на бонуси в размер на заплатата за 1.8 месеца, както и за нова система в пенсионното и социално осигуряване.

До края на годината ще бъдат съгласувани последните детайли по договореността между двете страни. Те ще трябва да бъдат одобрени съответно от управителния съвет на Lufthansa и ръководството на профсъюза Verdi.

От април 2014 г. пилотите на авиокомпанията проведоха 15 стачки, част от които продължиха по няколко дни. За целия период на протестите са били отменени близо 10 000 полета. Финансовите вреди за компанията възлизат на 300 млн. EUR, или по 15 млн. EUR за един ден стачка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА