18 Март, 2017 18:38 9 122 19

Швейцарски завод за 6 млн. "изгря" в Монтана

  • монтана-
  • завод-
  • швейцарски-
  • производствена база-
  • любомир ганчев

Заместник-министърът на икономика Любомир Ганчев откри предприятието

Швейцарски завод за 6 млн. "изгря" в Монтана - 1
Снимка: БТА

Швейцарски завод за 6 млн. "изгря" в Монтана. Заместник-министърът на икономика Любомир Ганчев, заедно с посланикът на Швейцария у нас Н. Пр. Денис Кнобел, откриха нова високотехнологична производствена база в град Монтана.

На церемонията присъстваха още кметът на общината Златко Живков, областният управител Иван Сергисов, кандидатите за народни представители Борислав Великов и Петър Чобанов, собственикът на дружеството Андре Урех, както и представителя му в Монтана - Евгени Кръстев.

Предприятието ще произвежда метални и мрежести палети, които се изнасят в Швейцария, като за целта ще използва най-модерно оборудване. Заводът е от 5600 кв.м застроена площ и прилежащ терен от 25 дка в технологичния парк на Монтана. Той ще осигури 100 нови работни места.

Собственикът на завода Андре Урех съобщи, че за изграждането му са вложени 6 милиона лева, а застроената площ намираща се на територията на Технологичен парк Монтана е 5600 кв.м.

"Радвам се, че дадохме знак на хората в този регион, че и тук има бъдеще и че не трябва да го напускат", заяви Урех. Той добави, че ще бъдат разкрити 100 нови работни места, а заводът е оборудван с най-новите машини за производство на метални и мрежести палети.

От своя страна посланикът на Швейцария у нас Н. Пр. Денис Кнобел заяви, че е горд с тази напълно швейцарска инвестиция в северозападна България. „Тази инвестицията е много добра за отношенията между Швейцария и България и е знак и за други инвеститори да разкриват работни места в региона“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СИЧКО Е ТОЧНО

    21 17 Отговор
    ДА И В СТ.ЗАГОРА МОНТИРАХА ЦЯЛ ЗАВОД ДО СЕГА ТРОВИЛ ШВЕЙЦАРИЯ И СЯ ЕКОЛОГИЧНО ТЕКЪТ ЕДНИ ЧЕРНИ РЕКИ ИЗ НИВЯТА ОКОЛО НЕГО.

    Коментиран от #2

  • 2 antimediator

    22 13 Отговор

    До коментар #1 от "СИЧКО Е ТОЧНО":

    А ти какво предлагаш?!Да садим мак като в Афганистан ли?!
  • 3 onq s konq

    32 17 Отговор
    Искаме РУСКИ ЗАВОДИ!

    Коментиран от #11

  • 4 беден европеец

    32 7 Отговор
    направо светна ...... А ЗАПЛАТИ станаха ли швейцарски аааааааааааааааа да попитам ........

    Коментиран от #5

  • 5 oshte po beden

    34 4 Отговор

    До коментар #4 от "беден европеец":

    Ми горе долу да 450-600 лв , швейцарците могат само да мечтаят за такива големи заплати като нашите :)
  • 6 Българи

    22 16 Отговор
    Няма угаждане бе каквото и да се направи .
  • 7 мъжкар

    32 25 Отговор
    ТАКАААА ДА ВИДИМ КАКВО ИМАМЕ ТУКА.Завод на стойност 6 млн.лв.Новия завод на Язаки щял да струва 100млн.лв отделно завода на ТУРСКАТА фирма САБА щял да струва 40млн.лв отделно новата асфалтова база щяла да струва 5млн.лв.Това са онвестиции на обща стойност 150млн.лв.Само да припомня на широката аудитория тука че България внася всяка година ЧЛЕНСКИ ВНОС В ЕС В РАЗМЕР ПО-ГОЛЯМ ОТ 400МЛН.ЛВ.Искам да попитам сега тия 400млн.лв които се дават всяка година защо вместо да членуваме в тоя престъпен за нас съюз не ги инвестираме в собствени заводи и предприятия а чакаме поредните така наречени "ИНВЕСТИТОРИ" да дойдат тука и да им се молим едва ли не като на богове да направят някаква мижава инвестициика и да ПОРОБЯТ за пореден път българските граждани давайки им 500лв заплата и заробвайки ги да работят на непосилни норми.Защо по телевизията не споменаха какви ще са заплатите ами много просто защото хората ще бечкет за пореден път за минимални заплати.По този начин България никога няма да стане европейска страна.Омитайте си крушите от тука господа ШВЕЙЦАРЦИ не са ни нужни вашите инвестициии!!!!!!!!Това са поредните предизборни фойерверки на престъпната партия ГЕРБ която цели да привлече някакви гласове защото ето видите ли по тяхно време какви "ОГРОМНИ" ИНВЕСТИЦЦИ се правят в България.Моят лозунг е ДОЛУ ВСИЧКИ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ МЯСТОТО ИМ Е ПО ЗАТВОРИТЕ!!!

    Коментиран от #9

  • 8 lava

    23 3 Отговор
    От една страна е хубаво, че в тоя изостанал район въобще се разкриват някакви работни места, но от друга правете сметка колко пъти ще е по-ниско заплащането и какви са екологичните последствия, след като тези неща се правят специално за Швейцария, транспортират се през цяла Европа до там и пак не искат да си ги правят у тях си а отварят производство в България
  • 9 кроко

    19 25 Отговор

    До коментар #7 от "мъжкар":

    Всъшност инвестициите по времето на ГРОБ са намалели тройно в сравнение със Станишев.

    И си адски прав за заплатите - докато се хвалим че сме евтини, няма да си вдигнем стадарта и никога при нас няма да дойдат високотехнологични инвестиции.

    Коментиран от #10

  • 10 Гад

    4 16 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    Няма надежда, само продажници са останали в тази държава.
    Отнася се за коментари с номера 1, 4, и най-вече за 7 и 8.
  • 11 айай

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    "Сините" не дават! Те са на мотото "Всичко русско вън! Даже изгониха и резервните части за Москвичи и Ладички, та купуваме турски украински, които често се разминават по някои параметри с ориджинала... Ще ми е интересно руснаците, ако направят завод тук за производство на новите 2101 с вида на Мустанг и Таурус? ще е истинско кресчендо за цялото дясно политическо пространство- като завиият като чакали и познай колко ще са глюклик, пердън щастливи? Аз като истински фен на добрият автомобил, съвсем не отричам и руските коли. Задното предаване също не е за изхвърляне, както много твърдят, че предното било по-доброто... не зная, коее е по-доброто, но предпочитам задното, но с опция за включване и на предните колела при калотии.... Задното задвижване си има редиц.а предимства. Ще е готино, ако пуснат и наш модел - има талантливви хора тук и предлагат интересни и дизайнерски и практически решения по автомобилите.
  • 12 Директно от Кремиковци

    11 1 Отговор
    Предприятието ще произвежда метални и мрежести палети, които се изнасят в Швейцария, като за целта ще използва най-модерно оборудване.
    така е в България по-читавото оборудване от Кремиковци е разпарчетосано изнесено и постои малко пък се пръкне нов завод
  • 13 кроко

    10 6 Отговор
    гробаджийски, либерални, краварски и всякакви други тролчета, колкото и да не ви харесва, фактите са си факти: от 2005 до 2008 - Станишев, преките чуждестранни инвестиции в България са 22 милиарда евро. До 2014 са по около 1 милиард на година, а 2015и 2016 са по иман-няма 500 мил.

    Велик е вашия вожд Виниту!!!!!!!!!!!!!!

    Изотчник:http://www.iwatchbulgaria.com/wp-content/uploads/2015/06/FDI-report-June-2015-Industry-Watch.pdf.

    Коментиран от #14

  • 14 Пешо

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "кроко":

    Е да де, но нали точно 2005 - 2008 е времето, предшестващо световната финансова криза, която официално започна през 2008. Правителството на Станишев окраде 100% от фондовете тогава САПАРД, ИСПА, ФАР. Затова ни спряха фондовете. Така че, станишев е бандит.

    Коментиран от #15, #17

  • 15 До Пешо

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Пешо":

    Да разбираме ли, че Станишев е предизвикал световната финансова криза!?
    Когато няма инвестиции - що няма, когато има - що има. Ей затова ще си мизерства българина.
  • 16 Патето Яки

    7 2 Отговор
    Палети, може и нещо по първобитно защото вече и свястна мотика не произвеждаме.
  • 17 кроко

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "Пешо":

    Пеше, тук говорм за инвестиции и аз ти показвам че тиквата е гола вода както във всичко друго. Ако става въпрос за крадене, съм сигурен че него пак няма кой да го бие. Не че сърГер не е крадец, но тиквата никой не може да го бие по разсипията дето направи в България. А това че ЕС са му позволили да си краде от фондовете, го направиха защото им беше нужен удобен управляващ да ги слушка и изпълнява, да даде рамо срещу Русия, да позволи преминаването и населването на джангали, да ни зароби с милиарди заеми за да няма къде да мърдаме и т.н.
  • 18 майна

    2 0 Отговор
    нашите олигарси ги нагушиха така яко, че сега се чудят къде да инвестират
  • 19 димо

    5 0 Отговор
    до НОМЕР 7 МЪЖКАР искаш да построим заводи с нашите пари вместо да чакаме чужди инвеститори ДАЙ ИДЕИ КАКВО ДА ПРОИЗВЕЖДАМЕ И НА КОГО ДА ПРОДАВАМЕ ДРУГОТО КОЕТО ГОВОРИШ СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ЧАКАМЕ ТВОИТЕ ИДЕИ