891 0

Български фирми на ИТ изложение в Германия

Мартин Христов

От днес до 24 март 2017 г. се провежда една от най-големите изложби за информационни и комуникационни технологии в светаCEBIT 2017 в Хановер, Германия. България се представя от девет компании, които са организирани от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), включително има и стартъпи. Агенцията финансира частично участието на фирмите, в рамките на национален щанд от 125 кв. м изложбена площ. Компанията „Арфид“ ООД, София представя компоненти за електронна идентификация и Интернет. „Клийн код фектори“ ЕООД, София се занимава със софтуерен фреймуърк. „Девижън“ ООД, София предлага разработка на специален софтуер, мобилни и уеб приложения. „Ентегра“ ООД, Варна предоставя бизнес софтуерна платформа, която интегрира ERP, CRM, BPM и BI функционалности. „Екстенза уеб дивелъпмънт“ ООД, София показва множество разработки в сферата на електронната търговия, също и експертизи по разработка и поддръжка на електронни магазини. „Файнди“ ООД, София притежава система за откриване на домашни любимци, вещи, велосипеди и автомобили. „Инфосорс“ ООД, София се занимава с управление на данни, медиен мониторинг и анализ. Компанията „Про смарт“ ЕООД, София произвежда програмируеми термостат контролери. „Смартех системс“ ООД, Пловдив предлага софтуерна платформа и мобилно приложение за електронно меню, система за повикване и директни поръчки през телефон или таблет, специален софтуер, а също четец за паспорти и лични карти.

CEBIT е международна изложба за информационни и комуникационни технологии. Провеждана вече 31 години, като представя последните постижения в развитието на ИКТ, новите тенденции и привличането на инвестиции в сектора. Основните представени групи стоки са: информационни и комуникационни технологии, софтуер, иновации и иновативни технологии, научно изследователска и развойна дейност. В събитието участват над 2960 изложители от 71 държави, а посетителите надхвърлят 170 000. Събитието днес беше открито от германския канцлер Ангела Меркел.

Българското участие на изложението се организира в изпълнение на дейностите по проект №BG16RFOP002-2.003-0001„Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции“.

България


Напиши коментар:


Публикувай