2 Април, 2017 21:17 1 749 8

„Газпром”: 20% скок на доставките за България

  • газпром
„Газпром”: 20% скок на доставките за България - 1

Доставките на „Газпром” за България са се увеличили с 19,4 % през този март спрямо същия месец на 2016 година.

Това съобщи ТАСС. Агенцията се позовава на официално съобщение от руския газов монополист.

От „Газпром” обобщават, че увеличените с 51% доставки за Турция, показват, че „Турски поток” е перспективен. Износът за Сърбия се е увеличил с 37,6%, а за България - с 19,4%.

През миналата година висок износ е регистриран за Великобритания, Франция, Полша, Австрия, Холандия, Дания. За Великобритания ръстът е с близо 60%, а за Гърция с 35%.

Само през 2016 г. България е внесла 3,18 млрд. кубически метра от Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 681 БЪЛГАРИЯ

    6 18 Отговор
    А сега пак хвалете ушанките ! Набиха ли ни го отново А?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Апропо

    18 1 Отговор
    Убеден съм , че някои хора не разбират какво четат. 20% е скока на потреблението , не на цената. Цената не е засегната в статията. Тя зависи и от така наречените вътрешни фактори. По принципа на колегата 681 "ушанките" са го ... на цяла Европа.
    Пазарен принцип , не те устройва - не купуваш.
    Пък и при цялата помия дето се излива срещу Русия, цяло чудо е , че не са направили цената двойна. От една страна ги демонизират , от друга очакват от тях овчедушие. Странно.
    Колега 681 , Вие бихте ли пуснали аванта на някой който Ви псува ?

    Коментиран от #8

  • 3 tost

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "681 БЪЛГАРИЯ":

    На теб като ти е скъпа газта от Русия,купи си ефтина от САЩ,карат я с кораби.Я сега помисли малко ,защо любимия ти вожд Бат Бойко не отреже трабата с рашъните и не купи „ефтина“ американска газ ?
  • 4 семи проф

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "681 БЪЛГАРИЯ":

    20% скок на доставките за България означава УВЕЛИЧЕН ВНОС С20% ...КОЛИЧЕСТВО А НЕ ЦЕНА .....С 20 % МОЖЕ ДА УВЕЛИЧАВА САМО БОКО ТИКВАТА.....681 ...ти ходил ли си на Училище
  • 5 Герберасите на власта

    12 2 Отговор
    Да се радва ме че изобщо ни доставят газ,да не забравяме че им наложих ме ембарго и им спрях ме проекта "южен поток" от който можеше да печелим и то не малко .

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    1 8 Отговор

    До коментар #5 от "Герберасите на власта":

    Така както се изразяваш,означава че говориш от името на Европа,т.е. се чувстваш европеец.Защото НЕ НИЕ,А ЕВРОПА ВЗЕ РЕШЕНИЕ И НАЛОЖИ ЕМБАРГО НА РУСИЯ И ПАК ТЯ СПРЯ Ю. ПОТОК.И сега тя според теб трябва да се радва много на руската газ,а ти ...никога няма да имаш евроманталитет:)

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Няма Евро-манталитет ,наложен с колониални методи и двойни стандарти. Евро-манталитет има за Германия ,която може да си договори на два пъти самостоятелно Сев. Поток 1-2 . Онези дребните там от Източна Европа ,какви бяха? и що да ни мътят водата?
  • 8 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Апропо":

    Всъшност увеличението в цената на газа е заради скок в цената на петрола от преди 9 месеца - взаимосвъразни са, когато се покачи алтернативното гориво, скача и газта. И газпром увеличава цената за България с 13-14 процента, и е най-ниското увеличение от цените за цаля Европа. А другото увелиение така и не се разбра защо е. Някой казват че е трябвало да става поетано, не толкова рязко, но тиквичко изкуствено е задържал цената ниска. Обаче ДКЕВР е трябвало да обяви новите цени преди 3 месеца, сами се сетете защо не го направи тогава - за да може сега някои лъжливи тролове да обвиняват президента Радев и служенбото правителство.