7 Април, 2017 12:09 1 931 0

Четвъртото издание на вдъхновяващия форум „Аз, инженерът“ започна

  • иец-
  • изложение-
  • инженер
Четвъртото издание на вдъхновяващия форум „Аз, инженерът“ започна - 1

Започна четвъртото издание на инженерния форум „Аз, инженерът“. Събитието дава думата на гимназистите и студентите, които представят иновативните си разработки. А в интересната съпътстваща програма са включени многобройни конференции с вдъхновяващи лектори. „Инженерството като предприемачество“ и „Професия софтуерен инженер“ са само малка част от темите, които ще се дискутират в семинарната зала.

На сцената на „Аз, инженерът“, който се организира от Интер Експо Център и Wishbox, излизат и любителите на роботиката; те ще могат да влязат в директна битка, тъй като за поредна година Робо Лига България ще предизвика участващите ентусиасти да покажат своите умения в конструирането на роботи. По време на целия форум ще бъдат организирани многобройни работилници и обсъдени много нови идеи, реализирани много мечти и вдъхновени много млади таланти. А многобройните щандове, изпълнени с различни интересни и иновативни машини, са отворени за всеки посетител.

За първи път младежкият форум бе предшестван от фотоизложба на български инженери и изобретатели с тяхното лично послание към младите таланти. Тя е разположена на Моста на влюбените до НДК.

През тази година „Аз, инженерът“ разшири своите мащаби и е разположен в изложбена зала номер 5 на Интер Експо Център. Паралелно с форума се провеждат двете специализирани изложения - MachTech&InnoTech - за производствени технологии, и ВОДА СОФИЯ - в областта на водния сектор.

Лекторите вече говорят

С откриването на „Аз, инженерът“ започна и съпътстващата програма. Водещите Васи и Наско (той е създател на първия таблет за незрящи) поздравиха всички присъстващи и благодариха на генералния спонсор Melexis и на спонсорите ABB, VMware, Aurubis, Liebherr, SEG.

„През тази година броят на работилниците е рекорден“, щастливо подчертава Наско. Малко след като стъпиха на сцената, двамата водещи дадоха думата на първия лектор – Лили Кънева, която говори пред многобройните заинтригувани по темата „Къде са всички жени?“. „Съществува стереотип, че инженерните специалности са за мъже; но това не е така“, уверена е тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА