Last news in Fakti

10 Април, 2017 09:37 4 208 6

Повече места в най-големия пътнически самолет

  • a380-
  • производство-
  • места
Повече места в най-големия пътнически самолет - 1
Снимки: М. Богданова ©

Най-големият пътнически самолет – Airbus A380, намери възможност да увеличи броя на пътниците с още 80 и така ще може да превозва общо 630 души. Това става възможно след промяна в дизайна на салона, съобщават от авиационния производител.

В бизнес класа ще мое да има още 10 места, след като се намали пространството за съхраняване на ръчен багаж. Още 20 места в икономическа класа ще се разкрият след като се промени положението на стълбата, която свързва горната с долната палуба. На определени места в самолета седалките на ред могат да се увеличат от 10 на 11 броя, което ще даде възможност за разкриването на още 23 места.

Повече места в най-големия пътнически самолет

Идеята за увеличаване броя на местата в най-големия пътнически самолет е доста изненадваща на фона на по-рано публикувана информация, че Airbus планира да съкрати броя на производство на най-големия пътнически самолет. За тази година е планирано производството на 20 броя срещу 27 през 2016-а. Основната причина е, че най-големият клиент на този тип самолети – Emirates, поиска отсрочка поиска отсрочка за доставката. Също така през миналата година авиационната компания не получи нито една поръчка за производството на А380.

Повече места в най-големия пътнически самолет


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 незнайко

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Снимката с многото седалки е от икономичната класа. Всички знаем как се возят овце. В бизнес класа има 3 седалки на ред и място да си легнеш. Защо трябва да се смесват нещата ? До правят самолети за богатите и отделно за бедните ! Да обаче не винаги бизнес салона е пълен !
  • 3 Тюфлек

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Като не ти харесва да се возиш в салона за правостоящи - купи си билет бизнес класа. Същото е и на пътя, едни се возят в S-класа, други си карат 30 годишното Опелче. Отличниците Иванчо, отличниците.....
  • 4 гост

    2 0 Отговор
    Само си представям заглавията ако един такъв падне ! 630 пътника плюс 20-30 души персонал , то в България има доста села с по-малко жители , че и градове даже ! А има и страни с по-малко жертви годишно от катастрофи или от "малки" войни .
  • 5 гост

    4 1 Отговор
    Едно такова "произшествие" е предостатъчно да фалира и най-голямата авиокомпания , какво се чудят що намалели поръчките , то точно тия ще са първите под прицел , а и как се проверяват основно 630 човека , то трябва три дена предварително да ги държат на летището на хляб и вода
  • 6 кроко

    1 0 Отговор
    Ехее, вие №1 и №2 големите бизнесмени! В България всеки е велик е дава акъл.
    Извинявам се, не съм бизнесмен и не ми харесва да давам маса пари за билет.

    Тоя самолет с многото пътници е предназнен за дълги полети, не за европейските, където масово ходим по екскурзиите. Ама нещо не забелязвам дългите полети, за по-далечни дестинации, да стават по-евтини. Има някакви варианти, обаче са с диви прикачвания и въртележки. В Азия например има дестинации, в които туризма е евтин, ако и полетита са по-евтини, ще ходят повече хора. Само че освен да наблъскат повече хора в самолета, друго няма да стане, цените няма да паднат драстично, така както не паднаха и преди да го има тоя еърбъс.