Last news in Fakti

12 Април, 2017 13:01, обновена 12 Април, 2017 13:23 4 924 9

Булгартабак пред фалит? Продадоха „Виктори“

  • булгартабак-
  • цигари-
  • виктори

Бритиш Американ Табако придобива водещи марки от „Булгартабак“

Булгартабак пред фалит? Продадоха „Виктори“ - 1

Бритиш Американ Табако (БАТ) придоби водещите марки на „Булгартабак“ Victory, Eva Slim и GD. Това става ясно от съобщение на БАТ.

Стойността на сделката е над €100 млн. БАТ отбелязва, че това е най-голямата инвестиция на компанията в България за тази година.

Предложеното придобиване е предмет на антитръстови одобрения и се очаква да приключи до средата на 2017 г.

Придобиването ще даде възможност на БАТ да се разрасне още повече на пазар, на който оперира успешно вече 25 години. Сделката ще предостави на БАТ водещ пазарен дял от 40%, нарастващ от сегашните 12%. Придобиването ще включва и активи за дистрибуция и търговия на дребно в България и в по-широкия Адриатически регион.

През последните години БАТ придоби тютюневи марки и други активи в страни от Централна и Източна Европа.

В същото време все по-ясно става, че „Булгартабак“ се е запътил към фалит. Продуктите на тютюневия холдинг като Victory, Eva Slim и GD се продават в над 25 страни и на 3 континента.

След тяхната продажба не е ясно какво ще генерира приходи. През последните две години компанията непрекъснато съкращава производствени мощности и работници.Основната фабрика в Благоевград също е застрашена от фалит и 3000 работници могат да останат на улицата като техните 400 колеги от София БТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешко

    20 0 Отговор
    Пеевски, ще затлъствява още.
    Ние няма какво друго да му пожелаем освен по-скорошен инфаркт!
  • 2 Тошо

    7 8 Отговор
    Нормално, кой ти пуши вече български цигари при положение че са по скъпи от вносните.

    Коментиран от #3

  • 3 законен

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тошо":

    Ами кой те кара въобще да пушиш ? Даже са много евтини цигарите , който е луд да дава пари за боклуци да дава поне много пари !
  • 4 Две думи

    7 1 Отговор
    Престъпници
    Възраждане
  • 5 WTF

    13 0 Отговор
    Корупцията УБИВА и УНИЩОЖАВА съдби! Колко от тези 400 души са ходили на протестите за заплатите на лекарите и учителите навремето. Ето, че сега "мечката играе в техния двор". Проство пример за назидание. Помнете и не забравяйте! Утре е наш ред! Ръководните фигури на всяко правителство, свързано с приватизацията на българските предприятия през тези 27 години са за публично линчуване!!! Повтарям - не купувайте продуктите и не ползвайте услугите на крадци! Не си дръжте парите в техни банки! И последно - има ли протест, ходете и вие ако сметнете, че протестиращите имат право!
  • 6 Ужас

    4 0 Отговор
    РАЗЧИТАХМЕ НА ДЪПЪСЪ , И ЕТО ГО РЕЗУЛТАТЪТ. ГОСПОЖА ШУЛЕВА МОЖЕ ДА ОСВЕТЛИ ЗА КАКВО И ЗА КОГО СТАВА ВЪПРОС. А И ОНЗИ ДИКМЕ СЪЩО ,ДА ОСВЕТЛЯТ МАЛКО , ТА ДА ВИДЯТ ВСИЧКИ .
    Още тогава трябваше да се продаде на бритиш табак. ИМА ХОРИЦА , ДОКОПАТЛИСЕ НА НЕЩО ,,,ОБЕЗАТЕЛНО ФАЛИТ , И ДИМ ДА ГИ НЯМА
  • 7 smolata

    10 2 Отговор
    От 2 седмици спрях цигарите и ефекта не закъсня.... фалирах булгартабак. Едно нещо правех за тая страна, ся официално съм безполезен. Путин е виновен. Шегата настрана, но наистина спрях цигарите и с всеки изминат ден се чувствам все по-добре. Препоръчвам го на всички пушачи!!!
  • 8 Ужас

    1 1 Отговор
    РАЗЧИТАХМЕ НА ДЪПЪСЪ , И ЕТО ГО РЕЗУЛТАТЪТ. ГОСПОЖА ШУЛЕВА МОЖЕ ДА ОСВЕТЛИ ЗА КАКВО И ЗА КОГО СТАВА ВЪПРОС. А И ОНЗИ ДИКМЕ СЪЩО ,ДА ОСВЕТЛЯТ МАЛКО , ТА ДА ВИДЯТ ВСИЧКИ .
    Още тогава трябваше да се продаде на бритиш табак. ИМА ХОРИЦА , ДОКОПАТЛИСЕ НА НЕЩО ,,,ОБЕЗАТЕЛНО ФАЛИТ , И ДИМ ДА ГИ НЯМА
  • 9 Гост 11

    9 1 Отговор
    Това беше най големия данакоплатец в държавата. На къде вървим незнам. Нищо скоро няма да има държава и готово.