Last news in Fakti

19 Април, 2017 06:00 1 523 2

Парогенераторите в Първи енергоблок на Беларуската АЕЦ са монтирани

  • беларус аец-
  • парогенератор
Парогенераторите в Първи енергоблок на Беларуската АЕЦ са монтирани - 1

На площадката на изграждане на Беларуската АЕЦ завърши монтажът на парогенераторите на Първи енергоблок. Специалистите поставиха по местата им четири парогенератора.

Парогенераторите се отнасят към основното оборудване на реакторната установка и са предназначени за предаване на топлината, произведена в активната зона на реактора, към втори контур за генериране на пара, захранваща турбината.

„С монтажа на парогенераторите завършва етапа на поставяне на основното оборудване на първи контур на енергоблока и е начало за подготовка към следващия важен етап – заваряването на главния циркулационен тръбопровод“, отбеляза вицепрезидентът на проекта за Беларуската АЕЦ на Групата компании ASE Виталий Медяков.

Проектът ВВЕР-1200, по който се изгражда Беларуската АЕЦ, е един от най-съвременните в света и е от поколение „3 плюс“, което съответства на всички международни норми и препоръки на МААЕ.

Основната особеност на проекта е комбинираното използване на активни и пасивни системи за безопасност. Енергоблокът е снабден с двойна защитна обвивка и уловител на стопилка, което гарантира, че радиоактивни елементи няма да попаднат в околната среда. Приложените в проекта решения отговарят на постфукушимските изисквания за надеждност на централата, за устойчивост към външни въздействия и вътрешни откази. Днес ВВЕР-1200 е най-мощният от произведените в Русия реактори. Основните преимущества на енергоблоковете с реактори ВВЕР е високата производителност, дълголетие и безопасност. Срокът на работа на оборудването е 60 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 antimediator

    1 6 Отговор
    Поредната хибридна "новина".
    Изобщо не ни интересува какво се случва в Евразия!
  • 2 Хайдутин

    2 0 Отговор
    Мен ме интересува щото в Европейска България влачим дърва и Кюмури за отопление! Една сметка за ток или парно е по висока от минималната работна заплата или пенсия. Е гати развитието!!! А такива като тебе платени НПО американски служители дето стоят и чакат на служба първи да коментират дадена новина която не им харесва като хибридна да си гледат хонорарите и да не говорят от името на народа! И вас ще ви смажем!