18 Април, 2017 16:39 1 309 2

До $65 за барел в края на 2017 г.

  • петрол-
  • нефт-
  • добив-
  • сондаж
До $65 за барел в края на 2017 г. - 1

В края на 2017 г. петролът ще постигне $65 за барел. Това прогнозират от инвестиционната банка Ситигруп.

През последното тримесечие на тази година цената на американския лек суров петрол WTI ще бъде средно $62 за барел, а тази на сорта Брент - $65 за барел.

Днес средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) се понижи до $52,94 за барел.

С удължаване на сделката на ОПЕК през второто полугодие на 2017 г. и с очакваното понижение на резервите очакваме цените на петрола ще се повишат. Производителите трябва да удължат действието на сделката до края на годината заради опасенията, че Русия изостава от обещаните съкращения.

Въпреки че шистовият добив в САЩ расте на фона на по-високите цени, свитата продукция от страна на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) може да успее да компенсира този ръст през следващите 6-9 месеца, смятат анализаторите от Ситигруп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    8 0 Отговор
    Хаха, а тези фантазии споделихте ли ги с американските шистови производители или ще пазите смешката за накрая?
  • 2 Дани

    1 0 Отговор
    АЙдеее бензина ще мине 3 лв