20 Април, 2017 10:11 10 981 3

Най-добрите идеи за инвестиции

  • инвестиции-
  • идеи-
  • индия-
  • мобиус
Най-добрите идеи за инвестиции - 1
Инвеститорите могат да открият в развиващите се държави, и най-вече в Индия, отлични възможности за вложение на средства. Благоприятни условия за инвестиции има също така в Бразилия, Русия и Китай, независимо от това, че повишаването на лихвените проценти в САЩ, ще окаже Най-добрите идеи за инвестиции

влияние на чуждестранните акции, отбелязва известният предприемач Марк Мобиус. „Понякога лихвените проценти растат, и пазарите също. Това най-често се случва на развиващите се пазари”, допълва той.

Най-печелившо е да се инвестира в малки и средни индийски фирми. Страната има хиляди такива компании, които търгуват на борсата. Икономиката на Индия расте по-бързо от тази на Китай. Данъчната реформа, която провежда премиера Моди, е благоприятна за пазара.

С 10% се повиши индийският индекс Bombay Sensex от началото на текущата година, след като отчете спад в края на 2016-а.

Доказателство, че идеите на Мобиус са печеливши е, че през октомври 2016 г. той заяви, че инвеститорите трябва да купуват акции на китайски компании. От тогава индексът Shanghai composite се повиши с 4%. По време на президентските избори в САЩ той видя възможност за инвестиции в мексикански акции, които действително започнаха да се възстановяват след изборите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чук чук

    29 0 Отговор
    Само да не забравяме, че в много случай, дохода от инвестицията е правопропорционален на риска да си загубиш парите, както се оказало с едни германски инвеститори, дето очаквали около 13% годишна доходност от плантации за дървесина в добруджанския район, а сега "инвестират" в съдебни разходи.

    Коментиран от #3

  • 2 гъл гъл

    12 0 Отговор
    нас какво ни занимават с инвеститции
    ние само в БМВ и алкохол инвестираме
    тия с японки само в алкохол
  • 3 БатХуй

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "чук чук":

    Да бе, мошениците ти плащат лихвите, но накрая си ГУБИШ КАПИТАЛА!