22 Април, 2017 09:00 1 212 0

„Дрънкането на оръжие“ в региона обезпокои Китайската борса

  • китай-
  • борса-
  • оръжие
„Дрънкането на оръжие“ в региона обезпокои Китайската борса - 1

Настоящата седмица беше наситена с разнопосочни геополитически новини, което неминуемо се отрази на настроенията на инвеститорите на големите международни борси, се посочва в анализ на ИП „Капман“. Китайската борса в Шанхай (Shanghai Stock Exchange) не беше подмината от притесненията, породени от „дрънкането на оръжие“ в намиращата се географски близо Северна Корея и отправените в тази връзка предупреждения от страна на САЩ.

Първите три дни от седмицата (17-19 април) основният индекс Shanghai Composite (SSEC) завърши с понижения, и то с немалките около „минус“ 0,75% за сесия. В четвъртък и петък (20 и 21 април) SSEC успя да „изплува“ и затваряше на положителна територия, макар и само с 0,04% за ден. Така Шанхайската борса регистрира седмично понижение от 2,2% до 3173, а най-високата стойност на затваряне за периода беше в понеделник (3222).

Що се отнася до икономическите новини и данни за Китай от последните дни, те като цяло са положителни, коментират анализатори от инвестиционен посредник „Капман“ АД. Публикуваните на 17 април данни от китайската статистика за БВП за първото тримесечие показват ръст на годишна база от 6,9%, при годишен ръст на БВП за 2016 г. от 6,8%. Данните за обема на промишленото производство (обявени също в началото на седмицата) са още по-оптимистични – отчита се темп на нарастване на обема на промишлената продукция от 7,6% за март на годишна база, при предходна стойност на показателя от 6,3%.

Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА