22 Април, 2017 05:45 3 148 1

10 от най-странните професии на планетата (ВИДЕО)

  • професии-
  • работа-
  • странни-
  • чудновати

По света има хора, чиято работа е толкова чудновата, че звучи като шега

10 от най-странните професии на планетата (ВИДЕО) - 1
Снимка shutterstock

Ако си мислите, че вашата работа е неприятна, помислете пак. Дали има по-неприятни професии от вашата? Как ли се чувстват хората, които ги упражняват? Помислете само за миг за онези, които си изкарват прехраната, като пробват кучешка храна… Те похапват всичко — от бисквити, до кокали и са принудени да сравняват вкусовите качества на различни конкурентни марки. Ами мъжете и жените, които са избрали за своя професия да възбуждат панди?

Кои са най-странните занимания, които някои хора са приели за своя кариера?

Вижте още 9 особено необичайни професии, събрани на едно място от Alltime10s.

Водолаз, доставчик на пица

Подводен хотел във Флорида получава пиците си чрез доставчик, който е принуден да се гмурка на 6.4 метра дълбочина.

Човек, който следи как съхне боята

Британец прекарва живота си, отмервайки колко време е необходимо на боята да изсъхне. Докато боядисва парчета твърд картон, той периодично ги докосва, за да провери смесицата.

Човек, чиято работа е да спи

Финландски хотел е наел човек, който да проверява колко удобни са леглата в него. Работникът е спял във всяка една стая по отделно и си е водил записки.

Хора, които местят айсберги

Международният леден патрул следи за айсберги, които представляват потенциална заплаха, и ги мести на безопасно място. Ако леденият къс се обърне, докато го теглят, той може буквално да разцепи плавателния съд на две.

Съдия по миризмите

Специални съдии миришат мишниците, краката и дъха на хората, за да определят колко ефективен е определен нов продукт. Обонянието им се тества всеки месец, за да може работодателят да е сигурен, че все още е остро.

Човек, който възбужда панди

Една от задачите на хората, грижещи се за пандите, е да окуражават животинките да правят секс. Те им дават виагра и им показват "панда порно", за да приповдигнат... настроението им.

Човек, който тъпче хора във влаковете

Японските "ошияс" се наемат специално, за да тикат хората в препълнените влакове. По този начин превозните средства се пълнят до максимален предел. Освен това следят за обекти, заклещени във вратите.

Професионални оплаквачи

В югоизточна Азия се наемат хора, които да плачат и ридаят колкото се може по-силно по погребения. Според традицията колкото по-шумно е едно подобно събитие, толкова по-лесно починалият достига задгробния живот.

Човек, който мирише... газовете на други хора

Целта му е да открие причината за различни здравословни проблеми. Получават по 50 хил. долара на година и успяват да разпознаят тумори, инфекции и възпалявания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с автосервиза

    3 0 Отговор
    Човек , който гледа другите как и колко работят- бригадир !!!