Last news in Fakti

22 Април, 2017 16:04 2 453 8

Санкции спират сондажите на „Ексън мобил“ в Черно море

  • санкции-
  • черно море-
  • ексън мобил
Санкции спират сондажите на „Ексън мобил“ в Черно море - 1
Снимка: АП/БТА

Санкциите на САЩ и ЕС срещу Русия са пречка американският енергиен гигант „Ексън мобил“ да възобнови своите сондажи в Черно море, съобщава Ройтерс.

Финансовият министър Стивън Мнучин посочи, че след консултация с президента Доналд Тръмп, министерството на финансите няма да издава специални разрешителни на американски компании, включително „Ексън мобил“, позволяващи сондажи, забранени от сегашните санкции срещу Русия.

Новината е ясен сигнал, че държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, който е бивш главен изпълнителен директор на „Ексън мобил“, няма да работи за свалянето на санкциите срещу Русия.

През кампанията за президентските избори в САЩ през ноември Тръмп даде заявка за благосклонна към Русия политика, но в последно време втвърди курса към нея, особено по въпроса за Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    14 22 Отговор
    Излиза че руснаците са некадърни да си сондират собствените залежи и ползват американски акъл и технология?!Което значи че отвсякъде са в американски ръце и дори дишат по тяхно благоволение!А само това ли?Защото там където свършва американското ембарго и санкции,започва пък европейското!И въпреки това дрънкат ожесточено оръжия...ушанките му с ушанки!
  • 2 кпсс

    9 11 Отговор
    Не разбирам защо ушанковците в България са дали толкова много минуси на коментара на onq s konq ? Не ви харесва истината ли другари и другарки?

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "кпсс":

    Не разбираш, щото и двамата с коня сте профани. Бизнеса си е бизнес, има коректни има и некоректни. Мислите ли че руснаците, които проучват и добиват нефт и полезни изкопаеми ечв далеч по суровите северни условия, наистина не могат да се опрсвят в Черно море? Просто нямат против да въртят бизнес с който иска. Обсче западняците в много случаи стават алчни и скат цялата пица за тях. Пример Ирак, или пък Либия, където Кадафи даваше газта си на френски фирми, внасяше френски стоки и позваше френски услуги като медици например, държеше си парите в Англия, обаче алчните западаняци се поблазниха да вземат всичко. Е ,видяхте какъв е ефекта!

    Коментиран от #4

  • 4 гост 2

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    В коментара Ви няма нито един бизнес аргумент- всичко в него е путлеристанска мозъчна плява за едри рогати преживни животни... Руснаците нямат необходимите технологии- това е простичкият отговор на въпроса. Защо русия не може да намали добива на петрол? Защото не разполага с необходимите технологии, с които после отново да го повишат за кратко време- за това!

    Коментиран от #7

  • 5 Обективно верно

    0 0 Отговор
    Кво излиза тогава ? Всякъкви бомби и самолети, дори в космоса излита , ама една бургия не може да прави. Егати великата октомврийска революция ,бургияята се оказа проблем. Пфу да ..... ...... .
  • 6 майната

    0 0 Отговор
    ..пак няма един смислен коментар,само малоумния сблъсък Русия-Сащ.
    Не се ли питате,защо изобщо трябва чужда страна да сондира нашите находища.Нямаме техниката-ок.Ми купете бре селяндури.Има данни, че в черно море има доста находища,както на нефт така и на газ.Инвестицията ще се възвърне многократно.Ама не...,нали някой трябва да държи кранчето на глупавата БГ сган...,на собствените му находища,както е с ядр.централи,впрочем.
  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост 2":

    Ти да не си онова юрисче? Мислиш, че в твоя коментар има някакви бизнес или технологични аргументи ли? Значи можели да проучват и добиват на север, ама щом тролчетата казват, в Черно Море нямат технологията и затова им трябва Ексон. А може просто да са сметнали че ако на Ексон платформата е така или иначе в Черно Море, ще им излезе по-евтинобда им платят на тях за проучването, отколкото да карат своя платформа от някое друго море. Нищо не знаеш, но плюй си на воля, поне омразата ти остава.
  • 8 Зомбайо

    1 0 Отговор
    Ексон мобайл е на Ротшилдс. Няма смисъл да коментираме повече.