24 Април, 2017 09:22 1 968 1

Еврото мачка в Азия след вота във Франция

  • евро-
  • пазари-
  • азия
Еврото мачка в Азия след вота във Франция - 1

Президентските избори във Франция изстреляха еврото на азиатските пазари. Центристът Еманюел Макрон финишира с малка преднина от 2% от лидера на крайната десница Марин льо Пен на първия тур в неделя.

Малко преди 6.30 ч. на борсата в Токио еврото се разменяше за $1,088, а половин час по-рано поскъпна до $1,0726. Това е пет месечен връх на единната европейска валута спрямо долара.

Едно евро се разменяше за 120 йени, а в петък в Ню Йорк курсът бе едно евро за 117 йени.

Анализатори коментират, че евентуална победа на Льо Пен ще означава смърт на еврозоната. В същото време влизането на Макрон в Елисейския дворец ще означава засилване на интеграцията с Германия и съживяването на френската икономика. Това ще има положителен ефект за Стария континент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    1 0 Отговор
    Със сигурност на 7 май льо ПенКА ще духа супата!