Last news in Fakti

30 Април, 2017 10:37 7 859 2

Льо Пен: Еврото тежи на Франция

  • франция-
  • евро-
  • льо пен
Льо Пен: Еврото тежи на Франция - 1
Снимка: Shutterstock

Кандидатът за президент на Франция от крайната десница – Марин льо Пен, смята че еврото е тежест за страната и че националната валута (френският франк) трябва да играе главна роля в местната икономика. „Необходимо е валутата да се управлява и да се приспособи към икономиката, защото днес еврото е тежест”, казва тя.

Льо Пен желае да има правото да управлява националната валута, защото „еврото е мъртво”. „То трябва да се превърне във валута, с която няма да са свързани ежедневните покупки, а ще се ползва само от големите компании, които се занимават с международна търговия”, казва кандидатът за президент на Франция, чийто втори тур ще бъде на 7 май.

При спечелване на изборите льо Пен заяви, че възнамерява да проведе национален референдум по въпроса за отказ от еврото, защото е убедена, че единната валута не е жизнено способна, поради разликата в конкурентоспособността на различните държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лупи

    18 4 Отговор
    На тия не им ли беше ясно, че като ни поканят в ЕС и НАТО всичко ще им се разпадне? Завалийките, сега ще ни сърбат попарата.
  • 2 майна

    16 2 Отговор
    Не си гледат негрите,еврото им пречи