5 Май, 2017 08:00 1 956 7

Накъде ще вървят цените на петрола през май

  • петрол-
  • нефт
Накъде ще вървят цените на петрола през май - 1

Различни фактори ще влияят върху цените на петрола през май и предстои да видим кои от тях ще „натежат“ в едната или другата посока, се посочва в анализ на „Капман Холдинг“. За най-важен фактор към момента се смята предстоящата среща на страните от ОПЕК и Русия в края на май, на която се очаква да бъде решено дали споразумението за доброволно ограничаване на добива на петрол ще бъде продължено и през втората половина на 2017 г.

Предвижданията засега са, че удължаването ще стане факт. Което от своя страна ще е стимул за повишение на цените на „черното злато“. В противен случай, т.е. при липса на консенсус за ограничение на добива – което към момента е малко вероятно – цените на петрола ще тръгнат надолу, дори под 50 долара за барел. По мнението на част от наблюдателите на петролните пазари, и при удължаване на ограничението за добива на петрол няма да се стигне до скок на цените му, тъй като очакванията са именно такива и в голяма степен тази положителна новина вече е „изконсумирана“.

Затова, от голямо значение за цените на нефта са данните за запасите от суров петрол на САЩ и продължаването на тенденцията за бавно и постепенно, но устойчиво намаление на световните запаси от петрол, докато се стигне до баланс на търсенето и предлагането в дългосрочен план.

Що се отнася до конкретните цени на петрола на световните пазари през май, прогнозата е тяхното движение да е в границите на 48-53 долара за барел за сорт „Брент“, като достигането на по-високи стойности е малко вероятно, смятат анализатори от „Капман Холдинг“.

Предупреждение за рискове: Търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Макс

    11 1 Отговор
    Само за информация; днес цената падна под 44 $ за барел!!!
  • 2 OPEL

    8 0 Отговор
    А тука оги не пада

    Коментиран от #3, #4

  • 3 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "OPEL":

    Оти си имаме монопол , те за тва
  • 4 Зорлем

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "OPEL":

    При нас цените са "регулирани"... ама чрез възвратен клапан! Познай в коя посока е монтиран да работи?
  • 5 YAMAHA

    8 0 Отговор
    Оти само айдуци у парламенту
  • 6 Контра

    3 5 Отговор
    ДОКЪТ КРАДЪТ ПЕТРОЛА НА ЛИБИЯ ИРАК СИРИЯ СУДАН СИЧКО Е О.К ПОСЛЕ 25ЛВ ЛИТЪРА

    Коментиран от #7

  • 7 трололюбец

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Контра":

    После няма да се ползва петрол , за крайно съжаление на русконадупените , демек няма да има и копейки