Last news in Fakti

11 Май, 2017 19:34 3 591 15

Борисов и Путин нищиха туризма и хъб "Балкан" по телефона

  • борисов-
  • путин-
  • белене-
  • балкан
Борисов и Путин нищиха туризма и хъб "Балкан" по телефона - 1
Бойко Борисов

Президентът на Руската федерация Владимир Путин пожела успешен трети мандат на премиера Бойко Борисов в телефонен разговор, състоял се днес. Това съобщиха от пресцентъра на правителството.

Путин и Борисов отбелязаха доброто развитие на търговско-икономическите отношения като подчертаха 20-процентното увеличение на руските туристи в страната ни и ръста от 18% на двустранния стокообмен. Те посочиха, че тези параметри все още не отговарят на потенциала на отношенията и увеличаването им е от взаимен интерес за България и Русия.

Тема на разговора беше и реализацията на големите енергийни проекти у нас. И двете страни подчертаха взаимния си интерес от изграждането на европейския газовия хъб „Балкан” на българска територия. Обсъден беше и проектът за АЕЦ – Белене. Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че правителството търси стратегически частен инвеститор за развитие на проекта.

Акцент беше поставен и на събитията, посветени на 25-годишнината на българо-руския договор за приятелски отношения и сътрудничество, която е на 4 август 2017, както и на 140 години от Освобождението на България, която ще се отбележи през 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    32 10 Отговор
    Путин му е теглил една псувня а оня се извинил че е пе.....т по природа.
  • 2 Андрей Николов

    18 4 Отговор
    На какъв език?

    Коментиран от #12

  • 3 Гост 2

    23 4 Отговор
    Това да не е от фалшивите новини.Путин не обича предателите и само през крив макарон ще си говори с тях.сигурно са си говорили за цената на южен поток в швейцарска банка.
  • 4 onq s konq

    6 34 Отговор
    Сега разбрахте ли бе ЗАЩО ЦЕЛИЯ СВЯТ ИСКА ДА КОНТАКТУВА С БОРИСОВ КАТО ДЪРЖАВЕН ГЛАВА НА БГ И НИКОЙ ДРУГ?!А той го право еднакво добре както със Запада,така и с Изтока,така и със СЪСЕДИТЕ.А случайно някой да се е интересувал от предишните Ж.Виденов,С.Станишев или Орешарски?Нещо повече -ТЯХ НЕ ГИ ЗНАЕХА ИЗОБЩО ДАЛИ СА ЖИВИ,КАМО ЛИ ЕВРОПА ДА РАЗВЪРЖЕ КЕСИЯТА И ДА ИМ ДАВА ЕВРОФОНДОВЕ!
  • 5 Скорпион29 до долния коментар.

    28 3 Отговор
    Нали знаеш като контактуваш с тоя и оня накрая забременяваш от неподходящия
  • 6 Хахаха

    30 4 Отговор
    Боко е като грозна к..ва, която иска да се продаде на всички… ..
    Хахаха
    Слепец води овцете… .
  • 7 Гост 2

    25 1 Отговор
    ,лоши пътища,лоша храна по комплексите,мръсни плажове,чалга и кръчми на плажа,визи,които няма да паднат,защото от брюксел ще се скарат.все туристически екстри по родното черноморие.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Да го тура на Катъра

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Кой е тоя Вашия? - Щото не е нашия!
    Конь наистина си много, много и много т?П
    Аз продължавам да не вдявам какво навираш в лицето на хората едни лица които не са в управлението на страната от 8 години!
    Ще повторя! - 8 години!
    Я кажи сега с полунишото си образование и Половина това достатъчно дълъг период ли е за да дадеш оценка и откриеш тенденции ? И второ пак да ти напомня, селски бек, добруджански ти прегледа ли данните по консолидираната фискална програма в сайта на Министерството на Финансите, която дава данни по години от 2007-ма. Отвори я и разгледай цифрите овча кратуно и пак да говорим какво е сътворил този декадент Винету.
    Честно! - Имам огромно желание да те сурвакам.

    Коментиран от #10

  • 10 onq s konq

    2 11 Отговор

    До коментар #9 от "Да го тура на Катъра":

    Самият ти пишеш с моя ник глупости и после яростно ги оспорваш...Срещал съм разни,ама толкова грозна птица не съм-честно:)

    Коментиран от #11

  • 11 onq s konq

    3 10 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Вижда се колко струваш - КОЛКОТО ТВОИТЕ ГОСПОДАРИ, ЛЮБИТЕЛИ НА АНТИФРИЗА!
  • 12 Кака Гинка

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Андрей Николов":

    Ами или Путин знае български,или нашия просто е мълчал...
  • 13 petrew

    8 6 Отговор
    Видяхме парада на ДЕВЕТИ МАЙ и бойко -глъм за почна да целува задника на Путин!!Ама пак се дърви и празнува празника на Европа!!!Разбра,че СЛЪНЦЕТО изгрява от изток!!!Още дядо Вазов го е казал"Кат Русия няма втора,тъй велика на света,тя е нашата опора....."Видяхте ли ги руснакините?!Каква войска!Само те ни стигат!Ами ако бяха излетели и самолетите им?Бойко сега размириса-демек ос.а се от шубе!Къде се навираш там бе "Цървул"?Когато двамата ГОЛЕМИ си мерят оная работа,не си навирай задника там,че....нали знаеш как боли!Т,ва е положението братя!Ние пак сме на опашката!Сега чакайте "ГОЛЯМОТО"увеличение на пенсиите и хайде да посетим Русия!Ако не видим Путин поне да почувстваме какво е да си ВЕЛИКА страна!!!!Бойчо ,искай помощ защото започна вече разпределението на полуострова между Русия и Турция!Дано не сме при "гаджалите"че отново ще чакаме 500 години да ни освободи
    РУСКАТА СИЛА и РУСКАТА МОЩ!Хайде лека нощ!И сънувайте Ердоган-султан!Ако дойде всичкия тоя боклук/парламентаристи ще го натика позатворите за"оправяне" на походката!!!!
  • 14 Свободен

    7 2 Отговор
    Миналия път след подобен разговор ни изтръскаха с 1 млрд. и 300 млн . Да видим сега какви ще са последствията
  • 15 Дедо Грую

    6 2 Отговор
    "Страдегическият инвеститор" няма да дойде за черни очи, а да печели. И от опита с досегашните "инвеститори" може да очакваме, че ще дере кожи с мръвката. Парите ще ги изнася, цените ще надува, договора предполагам ще е подобен на този като на американските марици.
    Енергетика, съобщения, водоснабдяване, летища, оръжейна промишленост и др. подобни са стратегически и са от особено значение за националната сигурност, затова би трябвало да са държавни.
    Тиквоций си остава измекярин и все гледа келепиреца.