17 Май, 2017 10:21 2 764 0

Кандидатствайте за работа целенасочено и информирано

  • работа-
  • cv-
  • астреа
Кандидатствайте за работа целенасочено и информирано - 1
Снимка: Shutterstock

Кандидатствайте за работа целенасочено и информирано. Това е съветът, който даде пред Факти.бг консултантът по подбор на персонал в компания Astrea Хюлия Бекир.

Какво в CV-то на кандидата гарантира покана за интервю?

Добре структурирано, кратко, но ясно CV. Най-важно е Кандидатствайте за работа целенасочено и информирано

да се акцентира на релевантния опит подробно, без да изключваме и другата част от професионалния път на човека.

Кои са трите въпроса, които задължително задавате по време на интервю за работа?

Задължителен е въпросът какво знаят кандидатите за самата компания, защото това отговаря на въпроса доколко този човек е мотивиран и иска да работи точно в тази фирма. Другите въпроси, който задавам са дали самия кандидат има въпроси за съответната позиция и естеството на работа и дали има допълнителни въпроси.

Какво задължително кандидатите не трябва да правят по време на интервю?

Припряността и гледането в часовника правят лошо впечатление, изглежда, че това интервю не е важно за кандидата. Също не изглежда добре използването на мобилен телефон - неуважително е. Важно е кандидатът да не е пасивен, да задава въпроси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА