Last news in Fakti

16 Май, 2017 12:56 4 262 6

Държавата си върна „Авионамс”

  • авионамс-
  • ремонт-
  • авиация-
  • хеликоптери
Държавата си върна „Авионамс” - 1

„Авионамс” – едно от ключовите за българската икономика и военнопромишления комплекс предприятия, премина във фактическа собственост на държавата. Това стана възможно след влизането в сила на постановление на частен съдебен изпълнител, с което по съдебен ред се потвърждава обявяването на Държавната консолидационна компания (ДКК) за купувач на продадените на публична продан акции на дружеството.

Това съобщиха от министерството на икономиката.

През м. май 2016 г. за продажба бяха предложени 2 090 729 акции, собственост на „Хедж Инвестмънт България” АД. В законовия срок за тях ДКК заплати 28 941 111 лв./двадесет и осем милиона деветстотин четиридесет и една хиляди сто и единадесет/ лева. Последва обжалване на постановлението на частния съдебен изпълнител, но независимо от това ДКК предприе действия за стабилизиране и развитие на дружеството като осигури средства за изплащане на неизплатените работни заплати и за продължаване на дейността на дружеството. С влизане в сила на постановлението ДКК вече притежава 99,9% от капитала на „Авионамс” АД.

„Авионамс” АД (бивш „Терем – Георги Бенковски”) е един от най-големите заводи за капитален ремонт и обслужване на летателна техника в Европа. Основната част от завода е разположена в района на авиобаза Граф Игнатиево. Връщането му в ръцете на държавата ще гарантира устойчивото му развитие, пълноценно обслужване на техниката на ВВС и максимална защита на държавния интерес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bulgaria

    13 1 Отговор
    Браво !
    Сега ако може държавата да възтанови няколко бройки Ми-24 както и Миг-29 ще бъде много добре !

    Коментиран от #5

  • 2 Хахаха

    11 0 Отговор
    Измиване на на.раното
    Разбират вече, че възмездие ще има
    Да очакваме ли за напред по-малко простотии от простите властимащи ??????
  • 3 ИВАН

    23 0 Отговор
    Сега искам да ми обяснят как са го продали това ключово за България предприятие,за колко пари,и след като го оздравят,и заработи отново на кой ще го подарят.
  • 4 Лупи

    11 0 Отговор
    Не бързайте да се радвате, това е новата "мода" сред мутрите да връщат насраните вече и забатачени предприятия изцяло или от части към държавата с цел да се покрият огромните задължения от нас. После, като се изчисти всичко пак ще ги вземат. Докато Боко и подобните на него са на власт нищо добро не чакайте свързано с държавни сделки, всичките са 100% сключени в интерес на частни лица. Домусчиев съди държавата и ще му платя над 50 милиона заради БМФ, нищо чудно тука схемата да е подобна.
    Любимата схема на мутрите е общо другжество с държавата, те взимат печалбата държавата плаща дълговете.
  • 5 бачо Пешо

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Bulgaria":

    Миг 29 няма да възстановим нито нито един, няма ме технологиите, правата и НоуХау-то. Преди 20 год там разглобиха един МИГ 29 с цел основен ремонт и той така си и остана разглобен. Може да се ремонтират МИГ 21 и 23, който вече не са на въоръжение. Просто преди години някой олигарх го е взел на безценица, източил е каквото е можал и понеже вече няма работа го продава обратно, та да източи още 28 милиона от държавата. А тези пари могат да отидат за болни деца....
  • 6 незнайко

    4 0 Отговор
    Защо не пише за колко е бил продаден, да си направим сметка колко е "спечелила" държавата ни. Сега го купува за 29 милиона !