18 Май, 2017 15:07 2 651 0

ЕК забрани на 181 авиокомпании да летят над Европа

  • авиокомпании-
  • забрана-
  • ек-
  • европа
ЕК забрани на 181 авиокомпании да летят над Европа - 1

Европейската комисия (ЕК) обнови „черния списък” с авиокомпании, на които им е забранено да летят над Стария континент. Техният брой е 181 от 16 държави. В сравнение с миналогодишния списък, през тази година от него са извадени всички авиопревозвачи от Бенин и Мозамбик. Добавени са по една авиокомпания от Нигерия, Сейнт Винсент и Гренадини, Украйна и Зимбабве.

В забранителния списък влизат авиопревозвачи от Афганистан, Ангола, Конго, Джибути, Екваториална Гвинея, Габон, Индонезия, Киргистан, Либерия, Либия, Непал и Судан.

„Черният списък”, изготвен от ЕК, включва неевропейски авиокомпании, които не отговарят на изискванията за безопасност и поради това нямат право да летят над Европа. Списъкът е „основен профилактичен инструмент”, който кара авиокомпаниите, които имат проблеми своевременно да ги решават. Така например, реформите направени от Мозабик и Бенин, са дали резултат. „Европейската асоциация по авиационна безопасност и ЕК е готова до помогне и на останалите 16 държави в списъка да повишат стандартите си по безопасност”, каза Виолета Булц, комисар по въпросите на транспорта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА