Last news in Fakti

23 Май, 2017 13:21 2 131 12

Не се водят преговори с България за „Турски поток”

  • турски поток-
  • българия-
  • русия-
  • новак-
  • преговори
Не се водят преговори с България за „Турски поток” - 1

„Преговори с България по проекта „Турски поток” засега не са започвали. Става дума за маршрута на територията на Турция”, каза руският министър на енергетиката Александър Новак. Той уточни, че в скоро време ще бъде получено разрешение за строителството на втората линия. „Изграждането върви с пълна сила. Турската страна даде всички необходими разрешителни за строежа на първата линия. Що се отнася до втората – в скоро време трябва да бъдат издадени окончателните разрешителни, касаещи излизането на тръбата на сухоземната част в европейската част”, каза Новак. Преговорите за тази „изходна точка” ще се водят с различни държави, разглеждат се различни варианти „това са Гърция, България, но на първо място Турция, през която минава връзката”, допълва Новак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    8 8 Отговор
    “...Става дума за маршрута на територията на Турция”, каза руският министър на енергетиката Александър Новак...“ Хахаха- дори самите руснаци си признаха за руската апртенка , разпространявана от руските тролове в българския мейнстрийм и препечатвана от всички български русофилски сайтове:) И какво стана сега? :) Не разбрахте ли - АКО русия иска да говори с БЪЛГАРИЯ за тръба, по която да се доставя ДИРЕКТНО руски газ за ЕС, то тя ТРЯБВА да :1. Уточни МАРШРУТА на тръбата 2. Тръбата НЕ МИНАВА през изключителната икономическа зона на турция в Черно море, а от открито море ДИРЕКТНО преминава през БЪЛГАРСКАТА изключителна икономическа зона- т.е. БЪЛГАРСКАТА акватория на Черно море 3. русия трябва ДА СИ ПРИЗНАЕ, че България е НЕЗАОБИКОЛИМ фактор по силата на геостратегическото си положение и че директна тръба до България ще доведе до конкурентноспособна цена на руския газ в самия ЕС:)
  • 2 гост 2

    7 4 Отговор
    И руснаците ШИКАЛКАВЯТ- първо казват “... . Що се отнася до втората – в скоро време трябва да бъдат издадени окончателните разрешителни, касаещи излизането на тръбата на сухоземната част в европейската част”, каза Новак....“ -т.е. чакат турция да им издаде разрешителни- т.е. турски държавен сервитут. После добавят “...Преговорите за тази „изходна точка” ще се водят с различни държави, разглеждат се различни варианти „това са Гърция, България...“ Т.е.- изходната точка за навлизане на руския газ в ЕС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДЪРЖАВА- ЧЛЕН НА ЕС, КАКВАТО ТУРЦИЯ НЕ Е :) , а после - нови руски глупости и манипулации- “...: но на първо място Турция, през която минава връзката”, допълва Новак...“ :) А на КАРТИТЕ на турския паток, се вижда МНОГО ЯСНО, че става въпрос за ОТКЛОНЕНИЕ НА МАРШРУТА НА 2РАТА ТРЪБА, КОЯТО ОТ ОТКРИТО МОРЕ ДИРЕКТНО НАВЛИЗА НА БГ, МОРСКА ДЪРЖАВНА ТЕРИТОРИЯ И НЕ СЛЕДВА 1:1 1ВАТА ТРЪБА, КОЯТО ЩЕ ЗАХРАНВА САМО ТУРЦИЯ:):):) Руски смешници :)
  • 3 гост 2

    3 5 Отговор
    http://www.gazpromexport.ru/projects/ И http://www.gazpromexport.ru/img/images/950_254_big.gif Вижте много добре какво би се случило с ДЪЛЖИНАТА НА ГАЗОПРОВОДА ЗА 2РАТА ТРЪБА, АКО ТЯ НЕ достига Люлебургас, Ипсала и гърция, А МИНАВА ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ! ДЪЛЖИНАТА НА ГАЗОПОРОВОДА СЕ СЪКРАЩАВА С ПОНЕ 250 КМ, А ТОВА ЗНАЧИ ПО-НИСКА ЦЕНА НА РУСКИЯ ГАЗ ЗА ЕС!

    Коментиран от #8

  • 4 гост 2

    4 3 Отговор
    И последно- има много ясна МОТИВАЦИЯ за газпром да си продава газа чрез достигане на втората тръба от “турския паток“ до България- ето тази мотивация! “....След среща на руския зам.-министър Герасимов с премиера Бойко Борисов Изненадващо! Русия заяви интерес към българския газов хъб "Балкан" (обновена) | 28 ян. 2016 | 15:45 Първият зам.-министър на правосъдието на Русия Сергей Герасимов заяви ясно интереса на неговата страна към проекта за изграждане на газов разпределителен център в България, наречен "Балкан". Това стана по време на заключителната пресконференция на 15-ата сесия на Междуправителстветана българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Преди това Герасимов е имал и среща с българския премиер Бойко Борисов. "Хъбът, който се строи - ние действително детайлно обсъждахме този въпрос. Заинтересоваността и от двете страни беше потвърдена", каза Герасимов.По думите му обаче, за да бъде реализиран този проект, са необходими редица съгласувателни документи от Европейската комисия. "Без тях по-нататъшното придвижване на този проект ще бъде трудно. При получаване на съответните документи ние достатъчно ефективно ще сътрудничим по това направление", подчерта зам.-министър Герасимов..“ http://epicenter.bg/article/Rusiya-zayavi-interes-kam-balgarskiya-gazov-hab-quot-Balkan-quot-/91239/4/53 А русия/ газпром вече НЕ Е монополист на ЕС газов пазар и сега вече ЩЕ Е ДЛЪЖЕН да продава руски газ на ПАЗАРНИ ЦЕНИ в ЕС...
  • 5 гост

    5 2 Отговор
    За какво изобщо продължавате да дъвчете тия руски тръби ? Имате ли си идея , че до 4-5 години в газовия сектор предстои революция в сравнение с която шистовия петрол и газ ще бъдат детска играчка ? И ще донесе намаление в пъти на цените и на газа и на транспорта , който всъщност ще е минимален , защото всяка страна с излаз на море ще има собствени на практика неизчерпаеми запаси , особено за Черно море ?
    http://3e-news.net/технологии/китай-обяви-началото-на-нова-въглеводородна-революция_54331

    Коментиран от #7

  • 6 Болница на края на града

    2 1 Отговор
    Деси , а спри са малко изтърка копчетата на компютъра , неврастеничната ти фиксация навлезе в тежка форма . Болезнено съсредоточаваш мисли и чувства върху даден обект, това е диагноза, потърси помощ.
  • 7 Варна

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Газохидратите са стара дъвка, която все още е трудна за правенето на балони! Разработването на тази технология върви повече от 30-40 години и за сега удря на камък!
    -Ако бяха решили въпросите дори на 80% тази технология отдавна щеше да е в експлоатация! - Но не е!
    Така че газовата революция .... - Ще се позабави малко!

    Коментиран от #10

  • 8 Патриот

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост 2":

    Много глупости си написал!
    - Нещата не се случват така както си мислиш...
    Руснаците просто ще направят газопровода и ние сме последният проблем за решаване, за който не се изисква кой знае какви усилия.
    Ние вече загубихме и това са фактите!
    -Вече и транзитните такси, които прибирахме за транспорта на газ към Турция (от Газпром) отпадат! - Всяка година прибирахме 180 млн. долара от транзитни такси, които с Турски поток отпадат. Сега турците ще ги прибират за да ни доставят газ.
    И понеже тръбата ще минава през Турция, в чисто геостратегически план Руснаците ще са принудени да им бъдат партньор. Това трябваше да не се допуска.
    Там където минава тръбата на Руснаците никой нямаше да смее да си мисли да пипа при евентуална война. - Сега тази точка става Турция... Който реше да напада Турция ще си има работа и с Руснаците заради тръбата и общият бизнес. - Чудесна новина! Двете най- големи държави с най- големите армии на входа на Европа са партньори...
    - Честно много сте тъпи! И ти и онзи тъпанар Борисов и цялата компания от малоумни, надувковци. Дреме им на руснаците да ли ще ни продадат 2-3 млрд. кубически метра газ!
    Ми Овъргаз- управляваната от Сашо Дончев е тяхна собственост! - Тези 20 -на хиляди домакинства, които ползват газ пак се снабдяват от Газпром през дъщерната им фирма! - Кое ще се промени? - Отговорът е нищо, освен това че и парите които вземахме като транзитни такси вече няма да са в нашият джоб!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Варна":

    Ооо да , на такъв камък е ударила , че Китай смята до 5 години от нетен вносител да стане нетен износител и далеч няма да е единствения !

    Коментиран от #11

  • 11 Kcaniba

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    България за пореден път си е вкарала автогол.
    БГ управници с недалновидното се решение, че тръба тук не пи нребе са сближили руската свълхдържава и турската регионала, евразшйска сила.
    А другото е дрън та пляс!!
    Та ще има алтернатевни източници, след 100, 200 години, а БГ ще има ли тогава, философи смешни!!??

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Kcaniba":

    Да беше се научил да пишеш първо , пък тогава да "ръсиш" акъл . Отделна тръба за Турция щеше да има независимо от всичко останало , руснаците трябва да са луди да прекарат газа дори през една държава повече , като могат да го пуснат директно през морето , което направиха още преди десет години със Син поток , сега просто допълват за западна Турция . Така ,че от Турция България нищо не е загубила , щото нямаше какво да спечели . Оттам нататък ако има разклонение за централна Европа , то ще мине през България , ако не , не ни интересува , да не говорим , че вече всички страни по пътя на украинските тръби заявиха , че искат да продължат да получават газа оттам и Газпром може само да изпълнава , ако не иска глобички , още умни мисли имаш ли ?