1 363 4

„Лукойл“ представи своята екологична програма в България

„Лукойл“ представи своята екологична програма в България
Светослава Ингилизова

Ръководители на ПАО „ЛУКОЙЛ“, сред които вицепрезидентът по Нефтопреработка, нефтохимия и газопреработка г-н Рустем Гималетдинов, се срещнаха днес в Бургас с представители на местната администрация, държавните органи, природозащитни организации, бургаската академична и културна общественост, депутати и журналисти в Експозиционен център „Флора“, за да представят корпоративната програма обменят мнения и идеи за сътрудничество в областта на опазването на околната среда.

Своите програми и проекти в областта на опазването на околната среда представи и Община Бургас. Интегрираният последователен подход в управлението е насочен към подобряване на качеството на живот в града, като планираните мерки обхващат всички секторни политики: енергия, транспорт, градско планиране и инфраструктура.

Българските дружества от Групата „ЛУКОЙЛ“ поддържат високи корпоративни стандарти в областта на екологията, при пълно спазване на изискванията на европейското и българското законодателство. В „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” е постигнато значително намаляване на вредните емисии, с показатели за безопасност и надеждност на оборудването сред най-високите в нефтопреработвателния бранш в ЕС. Реконструирани са всички основни инсталации в рафинерията и са построени 13 нови обекта. С въвеждането в експлоатация на новия комплекс за хидрокрекинг на гудрон е постигната уникална дълбочина на преработката от 90%.

Модернизацията на нефтопреработвателните мощности позволява на пазара да се предлагат горива от ново поколение с по-високи експлоатационни показатели и щадящи околната среда. В края на март тази година „ЛУКОЙЛ“ първи в Русия предложи на пазара горивото ЕКТО-100, което значително подобрява разхода на гориво и намалява вредните емисии. Скоро се очаква ЕКТО-100 да се появи и на европейския пазар.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Реалист
  Отговор
  1 18:04  08.06.17
  Абе как така инсталираха 13 нови инсталации а са единствения нефтохим в Европа на загуба? КГБ марионетките продължават да ни хвърлят пепел в очите. Да се одържави Нефтохима като са все на загуба - ще преработваме на ишлеме и от нашите блокове в Черно море. БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ...
 • МАК
  Отговор
  2 18:34  08.06.17
  тези трябва да бъдат изгонени от България.да си стане държавно и да почнат да произвеждат горива на ниво ОМВ Австрия!!
 • висок
  Отговор
  3 18:37  08.06.17
  Ако са построили 13, то нарязаха 60 инсталации! Ако преди НХК преработваше 11 млн т НЕФТ, то сега се преработват 2 млн т МАЗУТ и ГУДРОН. Ако преди имаше стокова листа от 80 продукта, сега са само 8.
 • antimediator
  Отговор
  4 14:23  09.06.17
  Руснаци и екология ! Много смях! Другите купуват от тях и продават по-евтино , но те видите ли колко се били загрижили за нас ! Част от руска хибридна война.Само , че тук участват и тези които " отразяват " тези новости.

Напиши коментар:


Публикувай