924 5

Инвеститор разочарован от референдума в Трън

Инвеститор разочарован от референдума в Трън
Венцислав Михайлов

Фирмата “Евромакс сървисиз“ ЕООД е силно разочарована от резултатите на местния референдум в Трън. Според нея те ще се отразят на бизнес климата в региона.

Вчера в Трън се проведе местен референдум с въпрос „Против ли сте община Трън чрез общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и обработка на метални полезни изкопаеми?”

Реално хората гласуваха да има ли златодобив в Трън или не. 94% от жителите на малкия град гласуваха против мината. Те се притесняват, че откритият добив на злато ще замърси въздуха и водата.

Компанията разпространи до медиите позиция, в която заявява, че "приема резултатите от местния референдум в Трън като очаквани на фона на масираната манипулативна кампания сред местното население".

Според инвеститора при насрочването на референдума е имало отклоняване от законово установената процедура за разглеждане на такива инвестиционни проекти, което е разочароващо за бизнес климата.

За да избегне напрежението, фирмата е отказала да се включи в кампанията за референдума и е направила съществена промяна в проекта си в отговор на обществените очаквания, заявяват от "Евромакс Сървисиз".

В позицията се казва още, че е важно да се чуе произнасянето на съда по протеста на прокуратурата срещу незаконосъобразността на решението на общинския съвет в Трън за провеждане на референдума.

Инвеститорът се надява скоро да има резултат и от разследванията по подадените от фирмата сигнали за рекет, отправяне на заплаха и палеж в информационния център в Трън.

България


Още по темата

 • Трън - Прелъстен и изоставен

  Трън - Прелъстен и изоставен

  Както казах "Трън - Прелъстен и изоставен". Екоджихадистите си направиха пиар, сега ги канят по студията за да разказват за славните ...
  11.07.2017
  1 627
  5
 • Хората в Трън твърдо против златодобива

  Хората в Трън твърдо против златодобива

  93% от хората в Община Трън не желаят златодобивната мина, показват резултатите от паралелното преброяване на Инициативния комитет срещу добива за ...
  12.06.2017
  1 898
  9

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мъка
  Отговор
  1 19:14  12.06.17
  То ако се проведе референдум за дунди прешаса пак ще е така ама никой не ни пита .
 • КИТАЕЦ СЪМ ВЕЧЕ
  Отговор
  2 07:01  13.06.17
  Българинът вода гази, жаден ходи. Ако по цял свят, америка,канада, рудия,норвегия и в арабските държави имаше Българи, светът нямаше да види ни петрол нито газ. Каква екология бре Ганчо,? Мизертсвай тогаз, и гладувай умнико. Други ще го вадят това злато, рано или късно.Защо сме най прости и глупави тъпи?
 • Гого
  Отговор
  3 10:16  13.06.17
  Браво на жителите на г.Трън.Така се пази природата и здравето на хората.к
 • пешо
  Отговор
  4 21:13  13.06.17
  БРАВО И БЕЗ ТОВА НИЩО ,НЕ ПЕЧЕЛИМ ОТ ТЕЗИ КОНЦЕСИЙЯ.ЗЛАТО НЕ Е НА ДЪРЖАВАТА ,КАКТО ПИШЕ ПО -КОНСТИТУЦИЯ,А Е НАЦИОНАЛНА СОБСТВЕНОСТ НА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА БГ.
 • неутрален
  Отговор
  5 20:28  14.06.17
  Природните блага са на хората и трябва да ги управлява държавата, а не алчни концесионери.Какво става с миньорите, собствениците си въртят шапките, сдушили се с управниците, плащат им проценти, а за трудещите се няма заплати. Такава е нашата тъпа държава в резултат на алчни и нагли управляващи.

Напиши коментар:


Публикувай