Last news in Fakti

12 Юни, 2017 16:28 1 594 3

Либерализират тока и за бита

  • ток-
  • либерализация-
  • теменужка петкова
Либерализират тока и за бита - 1

Реформите в енергийния сектор продължават и предстои в най-скоро време пълна либерализация на пазара на електрическата енергия за битовите абонати.

Това каза при посещението си на язовир "Кърджали" енергийният министър Теменужка Петкова.

Това са много сериозни промени и много сериозен модел, който трябва да бъде внесен в нашето законодателство, предупреди Петкова.

Тя тчете като ефект от либерализацията по отношение на стопанските субекти и големите консуматори, намаление на разходите за електрическа енергия с до 20-30 процента. Тя допълни, че същият ефект се очаква и за битовите потребители, но това ще бъде процес, който ще се случи в рамките на 3 до 5 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добрутру

    9 0 Отговор
    Каква либерализация, при положение, че имаме само монопол - я да ми каже някой, има ли конкуренция и може ли всеки потребител на ел. енергия да си смени доставчика?!?!

    Коментиран от #2

  • 2 Gost

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Добрутру":

    Е точно де при либерализация ще можеш сам да избираш своя доставчик.
  • 3 ivo

    1 0 Отговор
    само, че 40 процента от електроенергията на аеца(която е най-евтина) се продава на търговци на ел. енергия и те после с голяма печалба я продават на големите консуматори, та при либерализацията на пазара до дребните хорица от този евтин ток няма да стигне, та ще стане, че не само че няма да падне цената, ми ще се вдигне най вероятно. дано да съм черноглед и да не стане така, а да вземе да падне цената, но надали