1 239 3

Либерализират тока и за бита

Либерализират тока и за бита
Венцислав Михайлов

Реформите в енергийния сектор продължават и предстои в най-скоро време пълна либерализация на пазара на електрическата енергия за битовите абонати.

Това каза при посещението си на язовир "Кърджали" енергийният министър Теменужка Петкова.

Това са много сериозни промени и много сериозен модел, който трябва да бъде внесен в нашето законодателство, предупреди Петкова.

Тя тчете като ефект от либерализацията по отношение на стопанските субекти и големите консуматори, намаление на разходите за електрическа енергия с до 20-30 процента. Тя допълни, че същият ефект се очаква и за битовите потребители, но това ще бъде процес, който ще се случи в рамките на 3 до 5 години.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Добрутру
  Отговор
  1 16:51  12.06.17
  Каква либерализация, при положение, че имаме само монопол - я да ми каже някой, има ли конкуренция и може ли всеки потребител на ел. енергия да си смени доставчика?!?!

  Коментиран от #2

 • Gost
  Отговор
  2 19:37  12.06.17

  До коментар #1 от "Добрутру":

  Е точно де при либерализация ще можеш сам да избираш своя доставчик.
 • ivo
  Отговор
  3 13:57  14.06.17
  само, че 40 процента от електроенергията на аеца(която е най-евтина) се продава на търговци на ел. енергия и те после с голяма печалба я продават на големите консуматори, та при либерализацията на пазара до дребните хорица от този евтин ток няма да стигне, та ще стане, че не само че няма да падне цената, ми ще се вдигне най вероятно. дано да съм черноглед и да не стане така, а да вземе да падне цената, но надали

Напиши коментар:


Публикувай