1 194 4

Очакваме над 5 милиона тона пшеница

Цифрите сочат добра реколта, гарантираща зърнения баланс на страната

Очакваме над 5 милиона тона пшеница
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Над 5 милиона тона се очаква да е реколтата от пшенично зърно тази година, заяви днес заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев в Карнобат при откриването на жътвената кампания 2017

Оперативните данни за засетите площи са над 11 милиона дка пшеница и 1 300 000 дка ечемик.

Подобни цифри сочат, че и през тази година се очаква да имаме една добра реколта, която да гарантира зърнения баланс на страната, подчерта заместник-министър Добрев.

България


Още по темата

 • Исторически връх в добива на пшеница

  Исторически връх в добива на пшеница

  Тазгодишната реколта от пшеница ще бъде рекордна, съобщават от министерството на земеделието, храните и горите. Количеството по предварителни данни е ...
  9.08.2017
  1 739
  13

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 16:06  14.06.17
  Какъв зърнен баланс,какви глупости?!БГ е сред първенците по износ на глава от населението и от общо 5,5 млн тона ПРОИЗВЕДЕНА ПШЕНИЦА за бълг пазар остават само 2 млн тона.Царевицата и слънчогледа пък са си отделно.И изобщо С.СТОПАНСТВО/зърнопроизводството само обаче/ успоредно с ТУРИЗМА са основните икономически износни пера на икономиката ни и се движим като американска ракета с руски двигател САМО НАГОРЕ!

  Коментиран от #2

 • на коня под опашката
  Отговор
  2 16:30  14.06.17

  До коментар #1 от "onq s konq":

  И подаряваш житни класове на зам. министъра на земеделието?
 • Стоката
  Отговор
  3 09:23  16.06.17
  Това е чудесно! ... но какъв ще е ефекта ?! 1. Зърното ще се изкупува наполовина - на мижава цена от 15 ст/кг. Зърнопроизводителите ще дивеят - щото печалбата им ще е никаква. 2.И без да влезем в Шенген ( ако пък да - и поради това) хляба ще повиши цената си на над лев ( или над шенгенско евро ). 3. Ще се появят доста луксозни коли - които до следващата реколта ще се размазват и ще размазват каквото срещнат по пътищата. 4. Застрахователите ще плащат едни луди застраховки - а , и от моите застраховки - заради мен не е изплащана застраховка ( за 30 застрахователни години ). 5. Застрахователите ще получат бонуси 6. Депутатите пак ще променят закона за движение по пътищата ииии пак всички тези ще трябва да ги храним до следващата реколта!
 • незнайко
  Отговор
  4 11:25  16.06.17
  Имаме достатъчно добра пшеница, но хляба не е това което беше ! Навремето имаше черен, добруджа и бял . Сега всеки производител си прави какъвто поиска и с различни набухватели и стабилизатори. Малко отклонение ! Борим се срещу найлонките а точно в това се опакова почти всичко. Сбъркана работа.

Напиши коментар:


Публикувай