1 012 3

Полски компании имат интерес към България

Полски компании имат интерес към България
Венцислав Михайлов

Една от най-големите полски финансови групи, която оперира в производството на части и компоненти за автомобилния сектор, и в областта на цветните метали, има интерес да изнесе част от производството си в България. Това стана ясно по време на срещата на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с Аркадиуш Кренжел, председател на надзорния борд на “Impexmеtal SA”, част от една от най-големите полски финансови групи „Boryszew“. Статистиката показва, че всяка пета кола в Европа има части произведени от нея или някоя от дъщерните ѝ фирми. Групата осигурява работа на над 11 500 работника и оперира на четири континента.

Зам.-министърът акцентира на възможностите за разширяване на производството им в България като представи индустриалните зони, към които полската група може да има интерес. Очаква се насрочване на дата за посещение на тяхна делегация, за да се запознаят на място с условията и възможностите за развитие на бизнес в България.

Полски компании имат интерес да инвестират и в производството на млечни продукти в България. Заместник-министър Манолев разговаря с представители на „Lactalis“ – една от най-големите фирми в Европа в производството и търговията с млечни продукти. Те посочиха, че отдавна проучват българския пазар и имат конкретен интерес за стъпване на него. Александър Манолев представи възможностите за инвестиции и акцентира на облекченията за големи инвеститори, които страната ни предлага.

Заместник-министър Манолев е на посещение в полската столица Варшава за участие в срещата на министрите на икономиката и министрите, отговарящи за кохезионната политика на страните от Вишеградската група (В4), Словения, Румъния, България и Хърватия. По време на визитата му е предвидена среща и със заместник-министъра на развитието на Полша Йержи Квиечински.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Мене
  Отговор
  1 03:23  15.06.17
  Евтина работна ръка. Бели хора на цената на ..
 • Пич
  Отговор
  2 13:37  15.06.17
  Полски мишки изяли реколтата от зърно: Егати поляците, Егати мишките, Егати реколтата, Егати зърното,

  Коментиран от #3

 • antimediator
  Отговор
  3 17:37  15.06.17

  До коментар #2 от "Пич":

  Мишока в случая си ти!

Напиши коментар:


Публикувай