1 785 1

„Тотал“ не се отказал от „Хан Аспарух“

„Тотал“ не се отказал от „Хан Аспарух“
Венцислав Михайлов

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и представители на „Тотал Е&П България“ Б.В. - Нидерландия, „ОМВ Офшор България“ ГмбХ - Австрия и „Репсол България“ Б.В. – Нидерландия подписаха допълнително споразумение към договора за търсене и проучване на нефт и природен газ в блок Хан Аспарух. Със споразумението се урежда продължаването срока на договора. Припомняме, че с решение на Министерския съвет от 18-ти април тази година срокът на разрешението за търсене и проучване в блок Хан Аспарух се удължава със 135 дни.

„Един от основните приоритети на настоящето правителство в енергийния отрасъл е търсенето и проучването на местните енергийни ресурси, тъй като разработването на местният добив ще гарантира конкурентни предимства за страната ни“, каза министър Петкова по време на срещата. Тя увери, че комуникацията и съвместната работа между Министерството на енергетиката и Тотал ще продължат и в рамките на сегашния мандат. По думите на управителя на Тотал Ксавие Фожрас в момента продължава обработката на сеизмичните данни от проучванията в площта. Предвижда се през есента на тази година компанията да извърши и втори сондаж в блок Хан Аспарух.

Г-н Фожрас запозна министър Петкова с Алманаха на черноморското крайбрежие, разработен от Тотал, ОМВ и Репсол в партньорство с Института по океанология към Българската академия на науките.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • другар
    Отговор
    1 16:05  18.06.17
    Дано намерят вече нещо, та да се отървем от вечната руска зависимост за горива и ресурси!!!

Напиши коментар:


Публикувай