Last news in Fakti

15 Юни, 2017 20:56 1 743 0

Най-иновативните държави (ВИДЕО)

  • иновации-
  • класация-
  • държава
Най-иновативните държави (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Швейцария е най-иновативната държава в света, сочат данните от годишното изследване на Световната организация за интелектуална собственост, което се провежда за седма поредна година. Второто и третото място са за Швеция и Холандия. В класацията са изследвани 127 държави, като под внимание са взети фактори като развитие на висшите учебни заведения, образование и инфраструктура, условия за водене на бизнес. Авторите на изследването черпят информация от над 30 държавни и частни източници. Темата на тазгодишното изследване са иновациите в областта на селското стопанство и производство.

България е на 36-то място, като е най-напред в сравнение със съседите си. Румъния, Турция и Гърция заемат сътоветно от 42-ро до 44-то място. Сърбия е на 62-ра позиция.

Като цяло държавите с най-високи доходи на глава от населението са заели 24 от първите 25 места. Изключение е Китай, който е заел 22-ро място, а е със средни доходи на глава от населението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА